sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Kala. Liha. Kasvis. Kylläinen ihminen.

Maito on kallistunut. Leipä on kallistunut. Lohi on halpaa (raakaöljy on halventunut myös, mutta sitä ei kannata syödä). Tämä väkinäinen alustus johtaa meidät kalan äärelle, jonka päällä makaa sika(a). Sain nimittäin vihdoin viimein kokeiltua kiitollisena vastaanottamaani lahjussinappia. Ja oih ja voih, kyllä se maistuikin herkulta, vaikkakin olin ounastellut viikunan ilmoittelevan itsestään isommin. Punaista lihaa laitan mahaani harvoin, kun en siitä kovinkaan välitä, mutta kalan päällä senapin kera käpristynyt kinkku sai kyllä laiseni semivegetaristinkin hyrisemään tyytyväisyydestä.


Sinappinen parmanlohi

700 g lohta
1 pkt ilmakuivattua kinkkua (ei välttikseen tartte olla parmaa)
2 rkl hyvää sinappia

Pane lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Kuorruta liha sinapilla ja peittele komeus kinkkuviipaleilla. Paista 200 asteessa, kunnes kala on kypsää.



Päärynä-sipulilisäke

4 shalottisibbea
4 päärynää
vaaleaa balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
pippuria
suolaa

Kuori ja pilko sipulit ja päärynät. Kuulota ne öljyssä pannulla kypsiksi. Älä ruskista. Lorauta päälle etikka ja mausta. Pyörittele vielä hetki ja anna makujen tasaantua. Tarjoa kalan kaverina.

2 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

tuo päärynä-sipulilisäke kuulostaa hauskalta ja keväiseltä! :) Meillä päärynää tulee syötyä vähän harvemmin kun raksu ei sitä kypsentämättä pysty syömään. Allergisoiva aine tosin poistuu jos vaikka nopeastikin pyöräyttää pannulla. Tässä siis uutta ideaa, kiitos!

Ketsuppi kirjoitti...

Eipä kestä, kiva kuulla, jotta idea kelpasi. :) Itse kaavailin joskus tekeväni päärynoistä hitusen syntisempiä kuohukerman ja kenties myös liköörilirauksen kera. Mmmm...