torstai 2. heinäkuuta 2009

Taateli-sinihomejuustolaatikko ja toinen mantere

Kokkasin vähän tuhdimpaa, kuumuutta uhmaten. Tarkoituksena oli tyhjätä jääkaappia ja laakata jotain helposti muovirasiassa töihin kuljetettavaa. Tapani mukaan menin sieltä, missä aitaa ei ole ja käytin pakasteperunasuikaleita (ei saa liiaksi itseään näillä helteillä rasittaa). Valmiissa lootassa makea taateli syleili suolaista sinihomejuustoa niin kiihkeästi, että aloin vähän kehrätä. Taateleita pitäis muutenkin syödä enempi, on nimittäin ältsinmieltsin hyvää ja monipuolista: en oikein keksi, mihin ne eivät sopisi. Tai siis hernekeittoon ei välttämättä, mutta kaikkiin maailman muihin ruokiin niitä voi kyllä lisätä (olen vakuuttunut asiasta, vastaväitteitä en usko).

Ja sitten vielä toinen, varsin onnellinen asia. Allekirjoittanut kirmaa nimittäin tänään lomalaitumille ja pysyy siellä kokonaisen kuukauden. Huomenna kone vie New Yorkiin, jossa otan kokkaavien siskojen Nellen ravintelivinkeistä useamman vaarin. Ainakin tänne on vaan yksinkertaisesti pakko päästä. Toiselta mantereelta ei ole luvassa postailua (ajattelin internetlakkoilla), jälkikäteen raportoin sitten kyllä. Niin, jotta hyvää aurinkoa ja kesää ja toivottavasti myös herkullista ruokaa itse kullekin! Ketsuppila herännee heinäkuun horroksesta taas loppukuusta. Tsaude!



Taateli-sinihomejuustolaatikko

pala selleriä (oma kimpaleeni painoi varmaan jotain 200 g)
n. 600 g peruna-sipulisekoitusta pakasteesta
100 g sinihomejuustoa
200 g pehmeitä, kuivattuja taateleita
2 dl (kevyttä) ruokakermaa
reilusti mustapippuria

Pilko selleri piskuisiksi tikuiksi, viipaloi taatelit. Kaada kaikki ainekset uunivuokaan, juusto murustaen. Sekoita. Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Halutessasi voit sekoittaa lootaa välillä, jotteivät nesteet valahda pohjalle pelkästään.



5 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

spotted pigiin kannattaa kyllä mennä. Lisäksi kannattaa ottaa koneeseen se glorian ruoka ja viini tuolta kuukaudelta, siellä oli myös kivan kuuloisia paikkoja muualtakin kuin manhattanin saarelta. Hyvää matkaa ja ihania elämyksiä! :)

Merituuli kirjoitti...

reissuun -ihanaa! hauskaa matkaa!

Martina kirjoitti...

Sinut on haastettu blogissani! :)

truu kirjoitti...

Uu jee, tää oli hyvää! Tein, ilman selleriä.

Ketsuppi kirjoitti...

Jee! Kivaa, jotta maistui! Täytyy varmaan itekin iltojen pimetessä jotain tämänmoista laittaa taas. :)