perjantai 26. kesäkuuta 2009

Helle rajoittaa ruokavaliota

Jos saisin päättää, söisin näillä ilmoilla pelkkää salaattia ja mehujäätä. (Ja useimmiten saankin päättää, moderni nainen kun olen, mutta välillä pitää taipua myös asuinkumppanialfauroksen tahtoon tuhdimmasta sapuskasta.) Eniveis. Nyt syödään sitten sitä salaattia, kunnes kyllästytään. Tässä taas yksi variaatio, josta saa taatusti kumpunsa pullolleen, mutta joka ei vedä ihmispoloa ihan veteläksi auringon paahtaessa etelä-eurooppalaisesti.



Sitruksinen savulohi-pottusalaatti

reilu 1/2 kg uusia pottuja (pestyjä, ei tartte rapsuttaa)
2 kypsää avokadoa
nippu uutta sipulia varsineen
250 g lämminsavulohta
1 limen mehu
liraus sitruunamehua
muuta rouhaisu limepippuria (tai vastaavaa)

Keitä perunat suolatussa vedessä, nosta jäästymään. Silppua sipulit ja kuori ja paloittele avokadot. Kumoa kulhoon ja kaada päälle sitrusnesteet. Mausta. Paloittele lohi käsin ja lisää vihasten sekaan. Pilko potut ronskeiksi lohkoiksi ja sekoita koko komeus.


Ei kommentteja: