keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Kurpitsa ei ole vielä tässä! (osa 1)

Viime kuun ruokahaaste kokeilemaan isoa keltaista vähän enempikin. Kurmitsaa jäi nimittäin jääkaapin hyllylle vielä aimo lohko varsinaisen haasteruoan valmistuttua. Haaskuu on ehdoton nounou (tai siis siihen pyrin), joten pitihän loppumollukasta jotain väkertää.

Kaupasta, josta onnistuin kurpitsan löytämään, tarttui mukaan monenmoista (oli ihan liian hyvät valikoimat normialepoihin tottuneen silmissä). Alla avattuun sapuskaan käytin kyseisistä ekstranimikkeistä kahta: ihanan pehmeää lampaanmaitojuustoa (jonka nimeä en kuollaksenikaan muista) sekä ahainaniinherkullista balsamicosiirappia.
Ja lopputulos oli, vaikka itse sanonkin, oikein onnistunut. Sallaadin aineksien maut sopivat yhteen kuin... ...No. Ne nyt vaan sopivat yhteen. Kas, näin se kävi.




Paahdokas kurpitsasalaatti
(2 annosta)

siipale keltaista kurpitsaa
suolaa
pippuria
1 rk tammenlehvää
1/2 punasipuli
vajaa 100 g pehmeää lampaanmaitojuustoa
2 rkl pellavansiemeniä
reilu loraus balsamicosiirappia

Pilko kurpitsa ja viipaloi palat ohuiksi siivuiksi. Levitä siivut leivinpaperille uuninpellille, ripottele pinnalle pippuria ja suolaa ja paahda 200 asteessa 10 minuuttia.
Revi salaatti lautasille. Lohko sipuli ohuiksi siipaleiksi ja tiputtele salaatin päälle. Levitä päälle kurpitsa ja pieniksi revitty juusto. Ripottele pinnalle siemenet ja kruunaa lorauksella balsamicosiirappia.



Ei kommentteja: