maanantai 27. lokakuuta 2008

Kookos ja kik, kaverini.

Mitä saa, kun panee pannulle kikhernosia sekä kookosta? No herkkua tietenkin! Mainittujen evästen kanssa kun on likimain mahdotonta mennä vikaan. Ja kun päälle pinotaan vielä pari ansaittua plussaa, edukkuus ja nopeus, pääsee tämä sapuska ainakin allekirjoittaneen köökissä top kymppiin himottujen arkiruokien listalla. Useammin! Enemmän! Jah.


Helppoa kuin saippua (eli kikhernecurry)

5 porkkanaa
1 sipuli
1 prk (400 g) kikhrneitä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
3 tl punaista currytahnaa
1/2 limen mehu
1 tl kuivattua ja jauhettua korianteria
ripaus chilijauhetta
öljyä
jasmiiniriisiä 4-5:lle

Kuori ja viipaloi porkkanat, pilko kuorittu sipuli ohuehkoiksi lohkoiksi. Kuullota molempia pienessä määrässä öljyä, kunnes hiukan pehmenevät ja saavat väriä. Kaada sekaan kikherneet ja kookosmaito. Mausta currytahnalla, korianterilla, chilijauheella ja limen mehulla. Anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Kauho kitaan keitetyn jasmiiniriisin mukaan.


Ei kommentteja: