lauantai 18. lokakuuta 2008

Shhhh... (...iitake)

Lahjaksi saatujen suppisten jälkeen sieni-innostus ei ottanut laantuakseen. Kourin intoni vallassa kapan hevi-osaston hyllyiltä melko päämärättömästi asioita ja kuorrutin korin siitakerasiolla (onko se nyt oikeasti sitten siitake vai shiitake...?). Kotiin päästyäni annaoin veitsen heilua yhä kaupassa vallinneen vimman voimin. Ja vokkiahan shiitä shitten tuli.


Shiitakevokkki

100 g tuoreita siitakkeita
1 kesäkurpitsa
muutama porkkana
1 levy munanuudelia
pala inkivääriä
3 tl kevätsipulitahnaa
3 kynttä valkosipulia
1 chili
mustapippuria
seesamiöljyä paistamiseen


Pane munanuudelit veteen likoamaan. Paloittele ja pilko vihannekset ja muut. Kuumenna pannu ja heitä vihanneksia seesamöljyyn paistumaan. Lisää joukkoon pehmenneet ja valutetut nuudelit. Paistele, kunnes kaikki on kypsää ja rapeaa. Rouhaise silaukseksi vielä mustapippuria.

2 kommenttia:

ari kirjoitti...

Siitake (椎茸) on on suomeksi mielestäni siitake. Se on japanilaisessa keittiössä erittäin suosittu sieni ja japanissa ei ole äännettä "si", mutta "shi" löytyy. Englanninkielisissä teksteissä kirjoitetaan pienen katsauksen perusteella "shiitake", mutta suomessa h on jäänyt pois.

Ketsuppi kirjoitti...

Noniinjustiinsa. Ja sitten suomalainen sieniviljelijä hämmentää viatonta kuluttajaa lisäämällä siitakepakettiensä kylkeen sen hoon. Yritä tässä nyt oikeaa ja väärää erottaa.