tiistai 14. lokakuuta 2008

Syksyn ristikeittiö - sienimetsä meets riisipelto


Näitä riisipapereita on lojunut jo tovin verran tuolla keittiön kaapin perukoilla. Ja olen miettinyt kovasti (melkein pääni puhki), miten niitä saisin tuhottua (jos niitä tarkoituksenmukaisia vietnamilaisia kääröjä ei huvita askarrella).
Luovuus puhkesi sitten jokin aika sitten kukkaansa lahjaksi saatujen suppilovahveroiden myötä. Sitä paitsi nyt saa halpaa kaalia ja se on kovin herkullista. Laskin siis yksi plus yksi plus yksi, ja menin ihan sekaisin. Ja lopulta väkersin moisia nyyttejä. Ihan hauskojana näistä tuli, vaikka onhan se riisipaperi aika sitkoa.

Lopuksi vielä semmoinen anelu, että uusia ja innovatiivisia riisipaperinkäyttöehdotuksia otetaan ilolla vastaan. Niitä on nimittäin edelleen vino pino masuun pääsyä odottelemassa...


Kaali kääryleessä

riisipaperilevyjä
reilusti sieniä
2 sipulia
pala kaalia
kasvisfondia
oliiviöljyä
pippuria
(suolaa)

oheen:
puolukkahilloa

Silppua kaali ja pane silppu kasvisfondilla maustettuun veteen kiehumaan. Keitä, kunnes kaalit pehmenevät. Heitä sienet kuumalle pannulle nesteitänsä haihduttamaan, kaada tovin päästä sekaan hiukkasen öljyä ja lisää sipulit silputtuina. Rouhaise perään ronskisti pippuria. Kun ylimääräinen neste on haihtunut, kääntele joukkoon valutettu kaalisilppu. Tarkista lopuksi suola.
Kostuta riisilevyjä pari kerrallaan (eivät pareittain repeä niin helposti) vedessä. Kun notkistuvat, lusikoi keskelle sieni-kaaliseosta ja kääntele tortillan lailla nyytiksi. (Riisipapereista tulee sitten kostuessaan tahmeita, joten yksi kääryle kerrallaan toimii parhaiten. Valttina maltti ja sillain.)
Nassuta valmiit nyytit puolukkahillon kera. Ja syö aina yksi liikaa

3 kommenttia:

Välispiikki kirjoitti...

Kokeile näitä, ovat hyvejä!

sanna kirjoitti...

Nam, pakko olla aivan törkeän hyvää. Kaalilla ja suppilovahveroilla ei voi epäonnistua!

Sinunkin blogisi on minulle ihan uusi tuttavuus, mutta täällä on kyllä myöskin aivan ihania ja mielenkiintoisia reseptejä. Linkitän sinut, se lienee ok :)

Ketsuppi kirjoitti...

Välispiikki: Kiits! Linkistä on tosiaankin hyötyä! Sitten vaan askartelemaan.

Sanna: Tää oli hyvää! Ja kaikki näpertelyruoka on sitä paitsi myös kivaa, kun saa luvan kanssa sotkea. :)