tiistai 11. marraskuuta 2008

Kiikikiii! (Eikun oikeasti kikiki.)

On ne vaan niin hyviä, pienet pallerot. Taipuvat sooseihin ja salaatteihin. Mahan saa täyteen ja hyvän omatunnon myös (ihan vaan siksi, kun on niin terveellistä ja ekologista protskua). Ja halpaakin on, kelpaa lastata ostoskorihin soijajuuston sijaan taantuman tuivertaessa.

Näillä perusteluilla luulisi jo sinunkin kipaisevan kauppaan ja sieltä kotiköökkiin KIKkailemaan (on syitä, miksi allekirjoittanut ei toimi copyna)! Niin. Siispä reseptiin.


Korianteri-kikhernesalaatti

2 prk kikhrneitä
1 puska korianteria
2 punasipulia silputtuna
6 kypsää tomaattia kuutioituina
pippuria
1 appelsiinin mehu
ripaus suolaa

Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna makujen tasaantua hetki. Jos tomaatit ovat normia mehukkaampia, purista ylimääräinen neste kuutioista varovasti kämmenilläsi.

6 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Tästä voisi varmaankin tehdä myös minttuversion? Sain juuri valtavan ruukullisen minttua ikkunalaudalleni ja koitan keksiä sille käyttötarkoitusta...

Ketsuppi kirjoitti...

Joo! Minttu toimisi varmasti (ja luultavasti melkein mikä tahansa tuore yrtti). Sekaan voi vielä halutessaan lorauttaa vähän öljyä makua pyöristämään. Itse jätin tämän väliin ja keskityin saamaan (tosi hyvälaatuista) rasvaa jälkkärisuklaista. :P

Rossana kirjoitti...

Nam miten herkullisen näköinen. Mä myös oon tehny kikhernesalaattia ja laittanut sekä korianteria että minttua. Oikein todella hyvää.

Ketsuppi kirjoitti...

Kikhernoset ovat kyllä siitä(kin) ihmeellisiä otuksia, että ne sopivat kyllä kaikkeen. Itse en ainakaan äkkiseltään keksi raaka-aineita, joiden maun kanssa tulisi ristiriitoja.

Insanity_ kirjoitti...

Nami! :P
Kikherneet on ihania.. Varmasti tämäkin.
Säilyisiköhän pari tuntia huoneenlämmössä? Jos tekisi jotain vastaavaa salaattia kouluun evääksi...

Ketsuppi kirjoitti...

Luulisin, jotta säilyy (en tosin oo ite turhan tarkka tämmöisten asioiden kanssa, joten kannattaa myös käyttää omaa harkintakykyä :P). Ja tietty voi laittaa vähän enempi suolaa, sit säilyy ainakin (kai)!