torstai 20. marraskuuta 2008

Kikkailu jatkuu

Niin. Kuten sanottu, kik taipuu moneen, myös pihveiksi. Tähän asti olen aina survonut herneet rouheaksi mössöksi haarukalla, mutta tällä kertaa uskaltauduin kokeilemaan sauvasekoittimen ihmeellistä voimaa ja tehoa (taisin joskus Peppermintin blogista bongata moisen toimintamallin). Lopputulos oli monin verroin löysempi, kuin haarukoitu versio (siis se taikina), mutta myös rutkasti vaivattomampi ja nopsempi. Ja valmis piffelö oli uunin hellässä syleilyssä muuttunut juuri sellaiseksi kuin pitääkin: kauniin kiinteäksi ja pyöreän pähkinäiseksi. Kurkkaa vaikka kuvasta (ja laakaa sitten itse).


Pähkinäiset kasvismurekepiffit

2 prk (800 g) kikherneitä
1 pss (80 g) hasselpähkinärouhetta
1 chili
3 munaa
1 tl suolaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa

Silppua chili. Aja kaikki aineet mössöksi sauvasekoittimella. Nostele seos kasoiksi leivinpaperilla silatulle uuninpellille ja taputtele pihvin muotoon. Paista 200 asteessa puolisen tuntia ja anna valmiiden piffien jähmettyä hetki. Tarjoa esimerkiksi riisin ja makean chilikastin kera.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nämähän kuulostavat tosi herkullisilta. Oiva idea pistää pähkinää piffien joukkoon. Täytynee itsekin soveltaa tuota ideaa :)

Ketsuppi kirjoitti...

Juu, tämä kyllä toimi. Oon itse aivan hulluna kaikkiin mahdollisiin pähkinöihin ja sujauttelisinkin niitä mielelläni jokaiseen sapuskaan... :)