tiistai 18. marraskuuta 2008

Laihdutusjälkkäriä (muka) (jos siis liikaa syö)

Nythän on taas se aika vuodesta, kun ihminen lohduttaa itseään kaiket illat monenmoisilla herkuilla keskellä pimeää ja kylmää ja kiirettä. Tai niin minä olen ainakin varsin ansiokkaasti tehnyt. Kovin mukavaa puuhaa moinen onkin, mutta pidemmän päälle varsin tuhoisaa vaattehien saumoille. Kaikenmaailman suklaafesteille ja muille bakkanaaleille pitääkin keksiä välillä korvikkeitä, jottei nyt ihan muodottomaksi pääse pimu paisumaan. Seuraavan söin, kun edelliskertana onnistuin jättämään jädepaketin kaupan hyllylle uutta uhria odottamaan.


Kevyempi mustikka-vaniljarahka

1 prk (2,5 dl) vähärasvaista, vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 prk rasvatonta maitorahkaa
200 g mustikoita pakkasesta
makeutusta maun mukaan

Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon rahkat ja marjat ja makeuta suuta hiveleväksi. Koristele esim. mantelilastuilla.

4 kommenttia:

Julia @ crazyaboutbretzels kirjoitti...

Kiiiiitos ideasta! olinkin unohtanut tämän lohtua tuovan herkun olemassa olon. Tunnistan tuon syys-syönnin ja harrastan sitä itsekin:)

Ketsuppi kirjoitti...

:) Juu, herkuttelu pitää hengissä marraskuussa. Justiinsa katsoin jotain suomalaisten suklaankulutuksen tilastoa, jonka mukaan kulutus on korkeimmillaan loka-marraskuussa. Tiedä häntä (luulin kyllä, että joulu ois tässä kisassa ykkönen).

Insanity_ kirjoitti...

Tämähän on hyvä jälkkäri keveydestään huolimatta! :) Kaikki rahkavaahdot ja vastaavat ovat supernamia.

Ketsuppi kirjoitti...

Onon! Hämmentävää, miten terveellinen voikin olla hyvää. :)