tiistai 25. marraskuuta 2008

Tuunasalaatti ja tuunattu uuniomeletti

Juujuu. Tiedetään, sanaa tuunata ei sais enää käyttää. Mutta käytinpä siltikin. Vaikka näin marraskuun loppumisen kunniaksi. Maailman kamalimman kuun häntäpään häämöttämistä juhlin myös kanssaeläjän kera seuraavien appeiden voimalla. Tonnikala sukelsi salaattikulhoon kolmen eri sipulin kera ja taannoin tekemäni uuniomeletti sai uuden, keveämmän olomuodon kolmeprossaisen fetajuuston ansiosta. Hyvin uppos, molempiparempi ja maha täynnä.



Kolmen sipulin tonnikalasalaatti

2 rk jääsalaattia
2 punaista suippopaprikaa
n. 300 g hillosipuleita
1 iso punasipuli
n. 80 g paahdettua sipulia
2 avokadoa
2 prk vaaleaa tonnaria vedessä
(pippuria)

Silppua ja sekoita, rouhaise perään pippuria. Pistele poskeen suuhusi sopivan salaatinkastikkeen kera (ja tässä välissä on pakko mainostaa, noloakylläehkä vähän, Hesburgerin kevyttä talonkastiketta, joka on ihanan tuju ja sinappinen ja makea samaan aikaan ja jota saa ostettua ihan ruokakaupasta ja jota monesti ostankin, kun olen niin laiska, etten jaksa omia sekoitella).


Feta-basilikauuniomeletti

8 luomumunaa
1/2 puskaa basilikaa
n. 40 g pinjansiemeniä
200 g fetaa (3 %)
pippuria
rasvaa vuoan voiteluun

Riko munien rakenne ja vatkaa kevyesti. Revi joukkoon basilika ja rouhaise päälle reippaasti mustaa pippuria (suolatakin saa, jos haluaa). Voitele piirakkavuoka ja kuorruta sen pohja fetakuutioilla. Kaada päälle munaseos ja ripottele pinnalle pinjat. Paista 175 asteessa puolisen tuntia, kunnes munakas on hyytynyt ja kauniin kullertunut.


(Tältä näyttää todellisuus ekan lautasellisen jälkeen.)

Ei kommentteja: