tiistai 23. kesäkuuta 2009

Herne-pekonipasta (pitää olla pikkasen tuhti)

Onnistuin notkumaan juhannuksena valmiiden patojen äärellä, joten grillipostauksia ei ole tänä vuonna luvassa. Sen sijaan laakasin läskiä ihan kotiköökissä ja ritilälle sopimattomassa muodossa.

En noin niinko yleensä ihan hirveästi siasta välitä, mutta pieninä määrinä ja oikeiden kavereiden kanssa menee. Tämä ainakin toimi omille makunystyröilleni. Sen verran täytyy kuitenkin sanoa, että kylläpäs on rasvaista tavaraa se possu. Että elkää vaan, hyvät ihmiset, menkö lisäilemään tähän enää mitään öljyjä, kermoja tai voinokareita. Muuten jää kitalakeen kerros ja suonet paukkuu. Niin.



Herne-pekonipasta

140 g pekonikuutioita
200 g herneitä (pakaste on ihan jeppis)
100 g juuriselleriä
1 sipuli
2 kynttä valkosibbeä
2 prk luomutomaatteja
1/2 puska basilicaa
liraus sitruunamehua
loraus vaaleaa balsamicoa
1-2 tl fondia (liha tai kasvis)
reilu nokare pecorinoa
mustapippuria
sopivasti spagettia

Kaada pekonikuutiot lämmenneelle (ei kuitenkaan kuumalle) pannulle. Pyörittele ja anna läskien rasvan sulaa ja pannun yhä kuumeta. Pieni selleri ja sipulit. Lisää edelliset sian seuraksi, kun pekoni alkaa saada väriä. Kuullota.
Kaada sekaan tomaatit, fondi, balsamico ja sitruunamehu. Rouhaise perään pippuria. Hauduta huolella lempeällä lämmöllä. Pane vaikka tässä vaiheessa pastavesi tulelle ja keitä spagetit suolatussa vedessä al dente miinuksiksi.
Kaada soosiin herneet ja anna niiden lämmetä. Sekkoita sitten joukkoon spagetit ja kääntele hiukan. Revi joukkoon basilicaa ja vuole viimeistelyksi reippaasti pecorinoa. Herkuttele.



2 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää ihan hirmu hyvältä! Saanko linkittää sut?

Ketsuppi kirjoitti...

Toki saa, Noora. :) Tuun vastavierailulle samoin tein!