sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Salvia-herkkusieni-makaroooonilaatikko

En vaan voi lakata ylistämästä ja rakastamasta makooniloodaa. Ihan tosissaan: miten joku ruoka voikin olla niin miellyttävän turvallinen ja helppo ja halpa ja loputtoman muunneltava? Täydellinen arkiruoka, joka pienillä tuuningeilla muuttuu halutessa hippasen juhlavammaksikin, jota saa kerralla tehtyä isomman satsin eväksiksi otettavaksi ja josta tykkäävät kaikki (vai voiko olla ihmistä, jolla on minkääntasoisia makrulooda-antipatioita?). Nerokas keksintö suorastaan.

Inspiraatio tähän versioon sai alkunsa salviasta, johon olen ujosti tutustunut ja vähän ihastunut kans. Kaveriksi kaadoin herkkusieniä, jotka näyttivät kaupan hyllyllä ihanan pulleilta ja onnellisilta. Hyvää tuli (vaikkakin perinteisen makaroonilaatikon voittanutta en ole vielä tavannut, kertokaa, jos joku on?).Makarooniloota kera salvian ja sienten

1 pss proteiinipastaa
300 g herkkusieniä
puska salviaa
sipuli
3 munaa
3 dl maitoa
pippuria
loraus sitruunamehua
liraus vaaleaa balsamicoa
suolaa
oliiviöljyä

Keitä pastat suolatussa vedessä melkein al denteiksi. Pilko sipuli ja sienet, pyörittele niitä pannulla oliiviöljyssä, kunnes sienistä on haihtunut enimmät nesteet. Mausta pippurilla, suolalla, balsamicolla ja sitruunamehulla. Siirrä pannu levyltä ja revi seoksen joukkoon salviat sillä lailla suurpiirteisesti. Sekoita makaroonien kera uunivuokaa. Vatkaa munat kevyesti maidon joukkoon ja mausta pippurilla, kaada neste makaroonien päälle. Paista 200 asteessa kunnes pinta saa väriä ja hyllyminen loppuu.


2 kommenttia:

aleksi kirjoitti...

hurjaa mutta koskaanen ole makaroonilootaa tehnyt!

Ketsuppi kirjoitti...

Elä viiti?! Nyt järkytyin.