maanantai 21. joulukuuta 2009

Joulutorttu, joka on sekä suolainen että makea

Sain lauman ystäviä kylään joitakin viikkoja sitten, (teko) syy juhlinnalle oli joulun lähestyminen. Ihmiset saivat glögiä ja piparia ja joulutorttua -niinkuin asiaan kuuluu. Koska luumu vähän jo kyllästytti, tongin aivokopastani uusia ajatuksia. Pähkäilyriihen lopputulemana oli samaan aikaan suolainen ja makea torttu, joka onnistui yllättämään iloisesti, ja katoamaan ennätysvauhdilla vatsaan. Namnamnam! Kokeilkaa, ennakkoluuloisimmat myös.



Suolaiset mutta makeat joulutortut

torttutaikinaa
paistonkestävää omppumarmeladia
sinihomejuustoa
munaa voiteluun

Teen, kuten luumutortut, mutta täytä ompulla ja kruunaa juustolla. Pistele poskeen ja anna navan paukkua.


Ja sitten ihan vaan semmoinen huomio, että miten ihmeessä joku voi muka osata koristella pipareita sillai nätisti ja onnistuneesti? Kokeiltiin kanssaeläjän kera ja kädet tärisi niin, ettei montakaan suoraa viivaa saatu aikaiseksi. Sitä paitsi tuli muutenkin vähän rumia (vaikkakin sympaattisia, ja vähän olen ylpeä kuitenkin, kun sastiin suoritettua).

2 kommenttia:

Petra / Patalintu kirjoitti...

Mä ihmettelin samaa tuossa piparinkoristelu asiassa, kun omia yritin kuorruttaa. Kunnianhimossani olin vielä katsonut mallia Mansikkamäen pipareista, että noin vain reunat ja sitten keskelle vähän toista väriä näin. Jep...

Mut noi teidän on kyllä musta tosi hienoja - ihanan värisiä ja jotenkin herttaisia. Ei kyllä yhtään tarvitse hävetä vaan saa olla aiheesta ylpeä :)

Ketsuppi kirjoitti...

Kiitti kannustuksesta! Ehkä harjoitus tekis joku päivä mestarin (tai sit ei). Viimeistään eläkkeellä opettelen. :)