lauantai 17. tammikuuta 2009

Nälkä oikoo kokkauksia

Tulipa taas todidtettua edellinen. Tarkoituksena oli antaa kanantissien kypsentyä uunin lempeässä lämmössä sitruunaviipalepeitteen alla, mutta toisin kävi. On nimittäin niin, että uunin lämpeäminen kestää ihan liian kauan (ainakin, jos verensokeri keikkuu jo laittoman alhaalla). Ja sitä paitsi uunikypsennys vaatii turhan paljon aikaa (tai ainakin odottavan aika saattaa tuntua pitkältä). Nälkää seuraa allekirjoittaneen tapauksessa melkoinen kiukku, siispä suuntasin kokkauksineni oikopolulle kotirauhan säilyttämiseksi ja panin pannun kuumenemaan. Hyvä tuli näinkin, vaikkaki laakaaminen oli suunniteltua sotkuisempaa. Kyllä.


Sitruunatissit, jugukasti ja kik-omenalisäke

4 tissiä
sitruuna
suolaa
(öljyä paistamiseen)

3 dl maustamatonta jugua
1 tl Nomu orientalia

3 omenaa
4 vartta selleriä
2 prk kikherneitä
suolaa

Suolaa tissit. Viipaloi sitruuna ohuiksi ja levitä siipaleet lihan päälle. Annan marinoitua niin kauan kuin maltat. Paista pannulla tai uunissa sitruunoineen kypsiksi. Jos käytät pannua, varo, etteivät sitruunat pääse palamaan. Kaavi sitruunamössö pois ennen tarjoamista.
Mausta jugu orientalilla ja valuta turhat nesteet esimerkiksi suodatinpussin avulla.
Kuori ja kuutioi omenat. Pilko sellerit. Sekoita edelliset kikherneiden kera ja suolaa.
Tarjoa helahoidon ohessa makeaa chilisoosia.

2 kommenttia:

56 v sanojenrakastaja kirjoitti...

Jos sanoo olevansa ruokarakastaja, niin voisi kyllä käyttää rintafileistä niiden oikeaa nimeä - ja jos sanoo olevansa 26-vuotias, niin sama juttu silloinkin. Tuo tissijuttu kuulostaa aika lapselliselta ja epäasialliselta.

Ketsuppi kirjoitti...

Hyvä, että ikäasia tuli puheeksi. Täytyy nimittäin päivittää lukua ylöspäin. Ja pahoittelut jo etukäteen: lisävuodesta huolimatta lapsellisuuksia ja asiattomuuksia on luvassa vastakin. :)