maanantai 23. marraskuuta 2009

Kiivi-parmankinkku-vuohenjuustoaamupala

Tiedättekö mitään parempaa kuin pitkät, kiirettömät aamupalat sängyssä kera sanomalehden ja vahvan kahvin? Erityisen nautittavia ne ovat marraskuun harmaudessa, kun elämä on hektistä, sää sateista, naama kalpea ja kesä kaukana. Sellaisina, tai siis tällaisina, aikoina ihminen tarvitsee loputtoman paljon hemmottelua ja sitä paljon mainostettua arjen luksusta (ärsyttävä sanapari, kyllä) selvitäkseen täyspäisenä seuraavaan auringonpaisteeseen saakka. Sitä mieltä minä olen. Ja koska elän niin kuin opetan, tein viikonloppuna aamupalaksi mukavuudenhaluisen herkkuleipiä, joilla lähti paitsi nälkä, myös syysahdistus. Omnomnom.


Sunnuntaiaamun nautiskeluleivät

paistovalmis ciabatta
1 pkt parmankinkkua
1 kiivi
vuohenjuustoa
oliiviöljyä
hunajaa
mustapippuria

Halkaise leipä ja lorota päälle oliiviöljyä. Revi päälle vuohenjuusto, levittele kruunuksi kinkku ja viipaloitu kiivi. Mausta pippurilla ja hunajalla. Paista 200 asteessa kunnes juusto on hiukan sulanut, nosta lämpötilaa ja anna leipien saada väriä. Nauti hartaasti päivän lehden ja tummapaahtoisen kahvin kera.


5 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Oho, aika vinkee yhdistelmä! :)
Mäkin olen runsaiden luksusaamiaisten suuuuuri ystävä.

Ketsuppi kirjoitti...

Nokun meinasi aluksi panna hedelmäksi melonia, mutta kaikki lähikaupan melonit näytti niin mädiltä ja pahoilta, että siirryin suunnitelmaan bee. Ja hyvä niin, yllättävän miellyttävä yhdistelmä nimittäin. :)

Hanna kirjoitti...

Hum, pitää kokeilla sitten kun keltaisia kiwejä on taas kehissä.

Merituuli kirjoitti...

kiivi voiskin mennä ilmakuivatun kinkun kanssa hyvin, en vain ole ennen tullut ajatelleeksi. kiitti vinkistä!

toinen ärsyttävä sana(pari) on laatuaika. yäk! ajatuksena ja sanana.

Ketsuppi kirjoitti...

Ärsyttävistä sanapareista saakin sitten näpsäkästi muodostettua ärsyttäviä lauseita. Esim. "Suomen kansa kaipaa laatuaikaa ja arjen luksusta." ;)