torstai 26. marraskuuta 2009

Melkein Sophia Lorenin pasta

Sain kivoilta ihmistiltä lahjaksi Sophia Lorenin Makuja ja muistoja -keittokirjan. Olen ihan kamalan huono lunttaamaan reseptejä kirjojen sivuilta, kokkaustyylini on ennemminkin anarkistinen. Kirjoja käydän lähinnä ideakeitaina ja nälänherättäjinä. Tällä kertaa kuitenkin poikkesin pirrastani ja otin lahjaopuksen kauniiseen käteen. Vaan eihän se sitten helppoa ollut. Italian löytäminen Alepan hyllyiltä nimittäin. Anjovista ei yllättäen löytänyt mistään, enkä myöskään osannut keksiä, millä olisin sen korvata. Ostin sitten sardelleja ja ne oli pahoja. Sileälehtistä persiljaa ei myöskään ollut (saako sitä muka jostain?), joten käytin normipyllyheinää. Eikä sekään nyt tietty läheskään samalta maistu. Lisäksi jääkaapistani puuttui suolaton voi, joten käytin pelkkää oliiviöljyä. Viimeinen tuskin makua pilasi, mutta sardellit olivat niin masentavia, että alkoi se pennekin lopulta ärsyttää: kuka onkaan mennyt keksimään niin epäkäytännöllisenmuotoisen pastan? Ei mahdu suuhun poikittain ja on muutoinkin sellainen haarukasta karkaava.

Myöhemmin huomasin, että anjoviksella Loren itseasiassa tarkoittikin sardellia. En ymmärrä vieläkään, olisihan tämän kai hyvää pitänyt olla...?

Ja niille kivoille ihmisille, joilta kirjan sain, tiedoksi: meinaan kokata opuksen sivuilta vielä jotain hyvääkin. Houkuttelevankuuloisia reseptejä siellä Sophia on ainakin kirjoittanut. Nam.



Lorenin Penne alla Puttanesca

suolaa
450 g penneä
4 anjovisfilettä valutettuna
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl suolatonta voita
2-3 suurta tomaattia kuorittuna, siemenet poistettuna ja pilkottuna
1,2 dl kivettömiä, mustia oliiveja hienonnettuina
1 rkl kaprsiksia
3/4 dl sileälehtistä persiljaa hienonnettuna

Hienonna anjovikset ja valkosipuli tahnaksi. Kuumenna voi ja öljy pannulla ja paista tahnaa pari minuuttia keskilämmöllä. Lisää joukkoon tomaatit, oliivit ja kaprikset, kypsennä vartti. Valuta al dente pennet, ja kaada kastikkeen joukkoon. Tarjoile persiljan kera.


11 kommenttia:

Rva Patalintu kirjoitti...

En ole hetkeen tänne ehtinyt, ja nythän löytyi enemmänkin kommentoitavaa :)

Sileälehtinen persilja on meillekin miehen kanssa aiheuttanut useita pulmia olemattomuudellaan. Se on hyvää, toisin kuin ryppyinen lajitoverinsa josta en erityisemmin pidä. Tuota sileälehtistä ei kannata hakea ruukkuyrttien luota vaan sitä löytyy (silloin kun löytyy) muovirasiaan pakattuna hevi-osaston kylmäaltaasta/hyllystä tms. pinaatinlehtien ja Italiasta tuodun rucolan luota. Ainakin Stockalta ja Sittarista olen ostanut, varmaan muualtakin löytyis.

Ketsuppi kirjoitti...

Kiitti vinkistä! Mun pitää varmaan esittää nöyrä toive Smarketin hevi-ihmisille. Tai ryhdistäytyä ja lähteä Stockalle. :)

SEO Agency kirjoitti...

Sileälehtinen persilja on meillekin miehen kanssa aiheuttanut useita pulmia olemattomuudellaan. Se on hyvää, toisin kuin ryppyinen lajitoverinsa josta en erityisemmin pidä

Orlando SEO kirjoitti...

Se on hyvää, toisin kuin ryppyinen lajitoverinsa josta en erityisemmin pidä.

The Oregon Trail Review for Iphone kirjoitti...

I admire the valuable info you offer you inside your articles.

Search Engine Optimisation kirjoitti...

Se on hyvää, toisin kuin ryppyinen lajitoverinsa josta en erityisemmin pidä

quien somos kirjoitti...

Sileälehtinen persilja on meillekin miehen kanssa aiheuttanut useita pulmia olemattomuudellaan. Se on hyvää, toisin kuin ryppyinen lajitoverinsa josta en erityisemmin pidä.

superior papers kirjoitti...


Sileälehtinen persilja on meillekin miehen kanssa aiheuttanut useita pulmia olemattomuudellaan. Se on hyvää, toisin kuin ryppyinen lajitoverinsa josta en erityisemmin pidä.

Web Site Design kirjoitti...

Sittarista olen ostanut, varmaan muualtakin löytyis.

criminal attorneys in los angeles kirjoitti...

pinaatinlehtien ja Italiasta tuodun rucolan luota. Ainakin Stockalta ja Sittarista olen ostanut, varmaan muualtakin löytyis.

casino online kirjoitti...

Kiitti vinkistä! Mun pitää varmaan esittää nöyrä toive Smarketin hevi-ihmisille.