Myöhemmin huomasin, että anjoviksella Loren itseasiassa tarkoittikin sardellia. En ymmärrä vieläkään, olisihan tämän kai hyvää pitänyt olla...?
Ja niille kivoille ihmisille, joilta kirjan sain, tiedoksi: meinaan kokata opuksen sivuilta vielä jotain hyvääkin. Houkuttelevankuuloisia reseptejä siellä Sophia on ainakin kirjoittanut. Nam.
Lorenin Penne alla Puttanesca
suolaa
450 g penneä
4 anjovisfilettä valutettuna
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl suolatonta voita
2-3 suurta tomaattia kuorittuna, siemenet poistettuna ja pilkottuna
1,2 dl kivettömiä, mustia oliiveja hienonnettuina
1 rkl kaprsiksia
3/4 dl sileälehtistä persiljaa hienonnettuna
Hienonna anjovikset ja valkosipuli tahnaksi. Kuumenna voi ja öljy pannulla ja paista tahnaa pari minuuttia keskilämmöllä. Lisää joukkoon tomaatit, oliivit ja kaprikset, kypsennä vartti. Valuta al dente pennet, ja kaada kastikkeen joukkoon. Tarjoile persiljan kera.
suolaa
450 g penneä
4 anjovisfilettä valutettuna
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl suolatonta voita
2-3 suurta tomaattia kuorittuna, siemenet poistettuna ja pilkottuna
1,2 dl kivettömiä, mustia oliiveja hienonnettuina
1 rkl kaprsiksia
3/4 dl sileälehtistä persiljaa hienonnettuna
Hienonna anjovikset ja valkosipuli tahnaksi. Kuumenna voi ja öljy pannulla ja paista tahnaa pari minuuttia keskilämmöllä. Lisää joukkoon tomaatit, oliivit ja kaprikset, kypsennä vartti. Valuta al dente pennet, ja kaada kastikkeen joukkoon. Tarjoile persiljan kera.
11 kommenttia:
En ole hetkeen tänne ehtinyt, ja nythän löytyi enemmänkin kommentoitavaa :)
Sileälehtinen persilja on meillekin miehen kanssa aiheuttanut useita pulmia olemattomuudellaan. Se on hyvää, toisin kuin ryppyinen lajitoverinsa josta en erityisemmin pidä. Tuota sileälehtistä ei kannata hakea ruukkuyrttien luota vaan sitä löytyy (silloin kun löytyy) muovirasiaan pakattuna hevi-osaston kylmäaltaasta/hyllystä tms. pinaatinlehtien ja Italiasta tuodun rucolan luota. Ainakin Stockalta ja Sittarista olen ostanut, varmaan muualtakin löytyis.
Kiitti vinkistä! Mun pitää varmaan esittää nöyrä toive Smarketin hevi-ihmisille. Tai ryhdistäytyä ja lähteä Stockalle. :)
Sileälehtinen persilja on meillekin miehen kanssa aiheuttanut useita pulmia olemattomuudellaan. Se on hyvää, toisin kuin ryppyinen lajitoverinsa josta en erityisemmin pidä
Se on hyvää, toisin kuin ryppyinen lajitoverinsa josta en erityisemmin pidä.
I admire the valuable info you offer you inside your articles.
Se on hyvää, toisin kuin ryppyinen lajitoverinsa josta en erityisemmin pidä
Sileälehtinen persilja on meillekin miehen kanssa aiheuttanut useita pulmia olemattomuudellaan. Se on hyvää, toisin kuin ryppyinen lajitoverinsa josta en erityisemmin pidä.
Sileälehtinen persilja on meillekin miehen kanssa aiheuttanut useita pulmia olemattomuudellaan. Se on hyvää, toisin kuin ryppyinen lajitoverinsa josta en erityisemmin pidä.
Sittarista olen ostanut, varmaan muualtakin löytyis.
pinaatinlehtien ja Italiasta tuodun rucolan luota. Ainakin Stockalta ja Sittarista olen ostanut, varmaan muualtakin löytyis.
Kiitti vinkistä! Mun pitää varmaan esittää nöyrä toive Smarketin hevi-ihmisille.
Lähetä kommentti