maanantai 18. tammikuuta 2010

Kävin Thaimaassa. Söin.

Tuli loma, meni loma. Hyvä loma.

Aurinko ja ihanaa tuoretta, herkullista ruokaa. Kohteina Koh Lanta sekä Bangkok. Lantalla innostuttiin matkaseuran kera kokkauskurssille, josta lisää myöhemmin. Bangkokissa sen sijaan keskityttiin lähinnä asioiden ostamiseen sekä myös vähän syömiseen. Ja sen sanon, että jos ko. kaupungissa satutte liikkumaan, niin piipahtakaahan maistamassa Baan Khanithan eväitä. Kyseessä on toistuvasti maan parhaaksi thairavintolaksi nimetty paikka, jonka sapuskojen mauille on vaikea löytää adjektiiveja. Harmonisuus. Tulinen lempeys. Hyvää, niin hyvää. Kaksi ihmistä pisteli poskeensa päät ja jäljet reilulla kympillä. Enempi oltaisiin syöty, jos vatsa olisi vetänyt. Ommm.

Sitten tämän postauksen tärkeimpään kysymykseen: saako näitä Suomesta (ja jos, niin mistä):Purkki sisälsi (söin jo kaikki) rapeita herneitä, joiden pinnalla oli suolaa ja sokeria ja öljyä. Toinen pakkausmuoto on pussi ja makuja oli useampia (nämä olivat ihan normeja vain). En ole ikinä rakastunut naksuihin näin kovin. Purnukan tyhjennyttyä on sieluni täyttänyt haikeus. Auttakaa....?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mieleeni tulee jotain, jota Suomessa kutsutaan wasabiherneiksi. Ne ovat siis tulisia. Ainakin suurissa K-ketjun ruokakaupoissa olen nähnyt... Helsingistä ainakin Kampin K-marketista. Toivottavasti löytyvät!

Ketsuppi kirjoitti...

Eikun siis nämä olivat sellaisia makean suolaisia. Ja sokeri-suolahuntu herneiden päällä oli tuollainen epätasainen (niinkuin etiketin kuvassa). Voih. Niin kovin toivon, että näitä löytyisi...

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa ei ole toviin tullut hengailtua, mutta ihan yleisesti ottaen noita herneitä, wasabilla ja himoitseminasi versioina saa alan kaupoista, eli kiertelemään vaan läpi kaikki mahdolliset kiina -ja thaimarketit niin eiköhän tärppää:). Sieltä niitä ainakin täällä Sveitsissä saa, myös noita joihin ihastuit.

Anonyymi kirjoitti...

Viia Voan, Helsinki, Hakaniemi. Kokeile sieltä!