maanantai 25. tammikuuta 2010

Kokaten Koh Lantalla, osa 2: vihaset osterikastikkeessa

On se jännä, miten simppeleimmät sapuskat on yleensä niitä parhaita. Ehkä sen(kin) takia thaikeittiö on omaan makuun niin passeli: nopeasti ja helposti pyöräytettyjä taivaallisen maistuvia eväitä ne.

Tämän sapuskan valmistaminen kesti pilkkomisineen kymmenisen minuuttia. Herkulliset rehut voi tarjota joko lisukkeena tai sitten ihan sellaisenaan höyrytetyn riisin kera. Omommom. Laiskan (oikeampi termi lienee "mukavuudenhaluinen") kotikokin unelma.



Paistettuja vihanneksia osterikastikkeessa
(yhdelle)

1 lehti nuorta kaaleppia (mikä se
young kale nyt sitten onkaan, voinee korvata normilkaalilla)
pala porkkanaa (pilko koristeellisesti, jos jaksat askarrella)
3 limasientä (jelly mushroom)
1 lehti valkokaalia, pilko mukaan myös ruoti
1 minimaissi
2 kynttä valkosibbeä
2-3 rkl kookosöljyä (pääsääntöisesti kaikki thairuoka paistetaan kuulemma juuri kookosöljyssä)
2 rkl osterikastiketta
1 rkl soijakastia
1/2 tl sokeria
pippuria
loraus vettä

Pilko vihannekset lusikkaan mahtuviksi paloiksi ja mausta ne sokerilla, osterikastikkeella, soijalla ja pippurilla. Lämmitä öljy kuumaksi, heitä sekaan vihannekset ja vesi. Paista kaikkea pyöritellen minuutin, pari.


Matkakuumeisille muuten tiedoksi, että kokeilemani Koh Lantan kokkauskoulun sivut löytyvättäältä. Kursseille voi ilmottautua esimerkiksi resorttien ja paikallistin turistipuljujen kautta, ja kurssin hintaan sisältyy kuljetukset majapaikasta koululle ja takaisin.

Oma kokkauspisteeni. Aamukursseja suositummilla iltakursseilla ei ikkari paistopiste ole kuulemma itsestäänselvyys. Aikainen lintu siis ja sitä rataa.

4 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Pian ollaan mekin Krabilla... Koh Lantalle oli tarkoitus mennä mutta olikin vahingossa varattu matka Krabille :-D Ei se mitään.

Young kale on varmaan lehtikaali, kale ainakin on. Korvautuu varhaiskaalilla, pinaatilla, savoijinkaalilla esim.

Meri, Helsinki kirjoitti...

(Tai sitten aasialaisista kaupoista saatavilla erilaisilla kaaleilla, tyyppiä pak choi)

Ketsuppi kirjoitti...

Hei kiit-ti! Kalea ihmettelin eilen tovin. Ja sit luovutin.

Lantalle ei pääsekään kauheen paljon helpommin, kuin Krabin kautta. Lautta menee hujauksessa (nojoo, 2-3 tunnissa). Krabin kautta tullessa kandee muuten huomioon, että vika lautta Lantan suuntaan lähtee klo 11 aikaan. Sen jälkeen pääsee sitten kyllä bussilla, mutta se on vähän kalliimpaa. Paitsi jos majapaikka tarjoaa.

Voi huokaus. Olipa siellä muuten lämmintä ja aurinkoista ja mukavaa. Täällä ei oo enää yhtään. Loisteputket ei hikoiluta.

Laura kirjoitti...

Oioi, tässä vaan matkakuume kasvaa, lähtöön tasan kolme viikkoa, ihanaa. Me otettiin siis muutama viikko sitten vaan lennot Bangkokiin ja pähkäilyn jälkeen päätettiin suunnata Krabille sekä Lantalle. Krabilla olisi tarkoitus retkeillä saarilla ja kokeilla kalliokiipeilyä, Lantalla sitten levyttää rantsussa ja kokata. Mahdollisesti siis saman putiikin kurssille suuntaamassa.