Couscous con tofu y minttusoosi
5 dl coucousta
paketillinen marinoitua tofua
2 suippoa paprikaa
2 kevätsipulia varsineen
1 iso valkosipulin kynsi
1/2-1 dl rusinoita
tuoretta minttua
1/4 sitruunan mehu
2-3 tl paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
oliiviöjyä
Silppua sipulit ja paprikat. Paloittele tofu. Laita vesi kuumenemaan, samoin pannu. Heitä couscous imeytyään suolattuun veteen ja vihannekset öljyyn pannulle tirisemään. Pyöritä vihanneksia, kunnes ne hiukan saavat väriä, lisää sitten tofukuutiot. Mausta seos pippurilla, paprikajauheella ja suolalla. Purista sekaan sitruunan mehu ja visko rusinat muiden kaveriksi. Pyöritä hetki ja sekoita komeus valmiin couscousin kanssa. Viimeistele ruoka repimällä joukkoon tuoretta minttua. Tarjoa minttujugusoosin kera.
Minttusoosi
4 dl ruokajugurttia (tai tavallista maustamatonta)
1 kynsi valkosipulia
1,5 dl tuoretta minttua
suolaa
Silppua valkosipuli ja revi mintunlehdet pienemmiksi. Sekoita suolan kanssa jugurtin sekaan ja jätä seos valumaan suodatinpaperiin. Soosi on valmis, kun se paksunee hyvin lusikoitavaksi. Kostuta kastilla couscous.
Vähän vielä lisää sitruunaa jälkkäriksi
mansikoita
vaahtoutuvaa vaniljakastia (9%)
1/4 sitruunan mehu
Pilko mansikoita hiukan pienemmiksi, vaahdota kastike. Purista sitruunan nesteet vaahtoon ja nostele laseihin vuorotellen mansikoita ja vaniljavaahtoa. Syö niin paljon, ettet enää pysty menemään minkään maailman keikoille.
5 dl coucousta
paketillinen marinoitua tofua
2 suippoa paprikaa
2 kevätsipulia varsineen
1 iso valkosipulin kynsi
1/2-1 dl rusinoita
tuoretta minttua
1/4 sitruunan mehu
2-3 tl paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
oliiviöjyä
Silppua sipulit ja paprikat. Paloittele tofu. Laita vesi kuumenemaan, samoin pannu. Heitä couscous imeytyään suolattuun veteen ja vihannekset öljyyn pannulle tirisemään. Pyöritä vihanneksia, kunnes ne hiukan saavat väriä, lisää sitten tofukuutiot. Mausta seos pippurilla, paprikajauheella ja suolalla. Purista sekaan sitruunan mehu ja visko rusinat muiden kaveriksi. Pyöritä hetki ja sekoita komeus valmiin couscousin kanssa. Viimeistele ruoka repimällä joukkoon tuoretta minttua. Tarjoa minttujugusoosin kera.
Minttusoosi
4 dl ruokajugurttia (tai tavallista maustamatonta)
1 kynsi valkosipulia
1,5 dl tuoretta minttua
suolaa
Silppua valkosipuli ja revi mintunlehdet pienemmiksi. Sekoita suolan kanssa jugurtin sekaan ja jätä seos valumaan suodatinpaperiin. Soosi on valmis, kun se paksunee hyvin lusikoitavaksi. Kostuta kastilla couscous.
Vähän vielä lisää sitruunaa jälkkäriksi
mansikoita
vaahtoutuvaa vaniljakastia (9%)
1/4 sitruunan mehu
Pilko mansikoita hiukan pienemmiksi, vaahdota kastike. Purista sitruunan nesteet vaahtoon ja nostele laseihin vuorotellen mansikoita ja vaniljavaahtoa. Syö niin paljon, ettet enää pysty menemään minkään maailman keikoille.
1 kommentti:
Mikä ihana blogi, heti rynnin tänne vastavierailulle!
Lähetä kommentti