perjantai 12. joulukuuta 2008

Ihmiselle, jolla ei ole mitään

Se on kyllä maailman kamalin hetki, kun pidättelemätön herkkunälkä iskee, eikä kaapeissa ole karkin karkkia tahi jäden jädeä. Monet kiukut olen niinä hetkinä vetänyt (kanssaeläjä voinee todistaa). Kun viimeksi raivo uhkasi nousta hyökyaallon tavoin, onnistuin viime hetkellä käyttämään järkeäni. Ei, en kävellyt korttelin ympäri tai natustanut porkkanaa, koska ne keinot eivät ihan oikeasti makeanhimoon auta, vaikka jotkin kyseenalaiset tahot niin väittävät. Sen sijaan tarkistin kuiva- ja jääkaapin sisällöt ja päädyin pyöräyttämään tyydytyksen tarpeeseeni ihan omin käsin. Ohjeen lunttasin Kinuskikissalta, reseptiin tein olosuhteiden vaatimat muutokset. On taas hyvä olla ihmisen.


Rommi-kaurakarkit

3 dl kaurahiutaleita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
100 g margariinia
kourallinen mantelirouhetta
loraus rommi(aromi)a

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi sekaan kuutioitu rasva. Lorauta lopuksi joukkoon rommi(esanssi) ja pyörittele palluroiksi. Jäähdytä tai syö heti.

2 kommenttia:

Insanity_ kirjoitti...

Ite turvauduin jouluna kanssa tähän "kaiken omaavan ihmisen" joululahjan tekoon.. :D Ja pakko myöntää, että kannatti! Tein niitä kaupan strösseli-rommipalleroita, ja sitten semmoisia pikapika-karkkeja mariannella.. :P Miltä nämä kauraversiot maistuvat? Ei ole tullut koskaan testattua, ehkäpä miunkin pitäisi.

Ketsuppi kirjoitti...

Oikein hyviltä maistuivat! (Ainakin siinä kamalassa makeanhimossa...) Ehkä näsistä tuli myös vähän sellanen mukaterveellinen fiilis. Kun ei ihan täyttä voita ollut.