keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Nyt kun keventää, saa jouluna läskeillä

Näin käy itsepetos. Viikkoa ennen piparibakkanaaleja aloitetaan salaattisosekeitto-kuuri, joka viimeistään aattoa edeltävänä päivänä päättyy suklaarasioiden avaamiseen ja joulutorttujen nakerteluun. Ja sitä lystiä voikin sitten jatkaa ainakin loppiaiseen asti (tai kunnes napit pingahtelevat paidasta pitkin seiniä). Sitten on hyvä ihmisen olla temppelissään.
(Todellisuudessa aloitin yhden naisen suklaafestit jo eilen. Päätin kuitenkin käydä joulukonvehtien kimppuun vasta, kun aika on pyhä. Sitä ennen mässäilyä ei lasketa oikeaksi mässäilyksi. Eihän? Ei, ei.)


Punainen (ja terveellinen) linssikeitto

n. 3 dl punaisia linssejä
5 porkkanaa
500 g tomaattimurskaa
1 prk (400 g) kookosmaitoa
n. 5 dl vettä
ripaus garam masalaa,
juustokuminaa,
korianteria ja
suolaa

Kuori ja pilko porkkanat. Heitä porkkanat linssien ja tomaattimurskan kanssa kattilaan ja anna kiehua kymmenisen minuuttia. Heitä sekaan kookosmaito ja mausteet, lisää tarvittaessa vettä. Keitä, kunnes porkkanat ja linssit ovat pehmeitä. Aja sauvalla samettiseksi soseeksi.

8 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Voi ei, mä taidan just harrastaa tuonlaatuista itsepetosta! Mut on nimittäin nähty viime aikoina yllättävän usein lenkkipolulla ja ruokavaliokin on keventynyt kummasti. Päätin jopa, että tänä jouluna en mässää yhtään, vaan syön niin kuin sivistyneet ihmiset konsonaan... Ja sen kun näkis :-D

Keitto vaikuttaa oikein hyvältä ja terveelliseltä! Vielä kun juo zero-colaa ruokajuomana (kuten minä), niin tästä se terveellinen elämä alkaa ;-)

Ketsuppi kirjoitti...

Siis zerohan suorastaan kumoaa kaikki konvehtikalorit! Täytyy syödä varmuudeksi liikaa, ettei vaan pääse kuihtumaan. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Onpas ihanan oloinen linssikeitto, resepti menee ehdottomasti kokeiluun jossain vaiheessa :) ja ei niitä ennen joulua tapahtuneita mässäilyjä lasketa, ei tietenkään! Terveisin eräs, joka aloitti joulukonvehtifestit jo tällä viikolla :D

Ketsuppi kirjoitti...

Hihii. Mulla on glögiä ja marsipaania. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ai että, tätäpä pitääkin tehdä piakkoin! Sipuliaddiktina liittäisin tähän lisäksi ehkä vielä hieman sipulia ja valkosipulia. Myös inkivääri ja punainen currytahna voisi tuoda tähän ihanan lämmittävää potkua! Vaikka ihan tällaisenaankin tämä on varmasti enemmän kuin hyvää.

Kiitos vinkistä, täytyypä laittaa listalle heti joulun jälkeisenä kevennysruokana :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä vinkki kevennykseen on myös, ettei syö ruokaa ollenkaan vaan ainoastaan suklaata ;D

Tuo on kyllä ihanan samettisen näköinen keitto. Taatusti herkullinen!

Ketsuppi kirjoitti...

Masu: Tästähän voisi tosiaan varioida vaikka mitä! :) Tammikuussa voi sitten alkaa kokeilla, kun on taas saanut tarpeekseen raskaammista sapuskoista.

Rossana: Taidan noudattaa tätä vinkkiä. Paitsi että lisään menuuseen myös juustot (kaikki mahdolliset juustot siis). Nammmm.

Nelle kirjoitti...

mä olen tehnyt tämäntyyppistä myös, on hyvää kyllä. punainen currytahna kyllä sopii varmasti myös - muistelisin että olen jotain semmosta laittanutkin itse. Linssit on hyviä. Etenkin punaiset.