keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Tuorehernari. Ah!

Erimoisiin tuorehernariresepteihin on ollut kohtuullisen vaikea olla törmäämättä viimeisen vuoden, puolentoista aikana. Herneiden ylimpänä fanina en trendistä valita, jostain syystä en ole kuitenkaan tätä ennen tajunnut moista soppaa laittaa. Viime viikolla into iski kuitenkin jo aamusta, joten töistä kotiuduttuani panin kokaten. Ihanan helppoa ja herkullista oli tämä -ja yllättävän täyttävää myös. Ei varppina vika kerta.


Hernesosekeitto kera mintun

400 g pakasteherneitä
vettä
sipuli
oliiviöljyä
pippuria
1 puska silputtua minttua
1 (kana)liemikuutio
1 prk (kevyt)ruokakermaa
100 g maustamatonta(kevyt)tuorejuustoa

Kumoa jäiset herneer kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, eetä vedenpinta jää vihreiden alle. Kuumenna kiehuvaksi. Kuutioi sipuli ja kuullota tilkassa oliiviöljyä (älä ruskista!). Heitä kuullotetut kattilaan kanaliemikuution kera, ripauta perään pippuria. Anna kiehua kymmenisen minuuttia, viskaa yrttisilppu kattilaan ja aja seos soseeksi. Kaada soseutuksen aikana joukkoon juusto ja kerma. Kuumenna tarvittaessa soseutuksen jälkeen.

Kuva ei kerro todellisuudesta sanaakaan, oikeasti tämä oli keväisen vihreää ja kermaisen pehmeää, nam.

Ei kommentteja: