torstai 21. toukokuuta 2009

Long time, no see: uunipotut

Jopas iski nostalgia. Uuniperunoita on tullut syötyä edellisen kerran joskus viime vuosituhannen puolella, korkea aika siis nyt.

Uusi vääntö (onpa tyhmä sana, mutta en keksinyt parempaa) pottuihin syntyi täytteestä, jossa yhdistyi hedelmien lihaisuus ja savukalan pehmeä suolaisuus. Tyytyväisenä pupelsin. Ehkä voisi jotain tämmöisiä valmistella juhannuksen grillisessioissa...?


Uudenmoiset uunipotut

6 isoa, jahoista perunaa
vajaa 200 g lämminsavulohta
1 iso punasipuli
2 avocadoa
2 prk kermaviiliä
1 rkl sitruunamehkaa
pippuria
suolaa

Kääri perunat folioihin ja paista 180-asteisessa uunissa, kunnes potut pehmenevät. Sekoita sillä välin täyte: kuutioi (kypsät!) avokadot ja sipuli. Pieni myös kalaa samalla ruotoja poikkeen nyppien. Sekoita kaikki loput ainekset keskenään ja jätä jääkaappiin maustumaan. Tarjoa perunoiden kera, syö isolla lusikalla.


3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Nyt kun aloin ihan tarkemmin ajatella, niin olen itsekin tainnut syödä uuniperunaa viimeksi joskus viime vuosituhannen puolella! Uskomatonta.. Eihän niiden tekeminen mitenkään tavattoman hankalaa ole, ja hyvääkin on. Ehkäpä voisin sinun esimerkkiäsi seuraten ryhdistäytyä ja tehdä itsekin kesän kunniaksi jossain vaiheessa uunipottua :) tämä täyte vaikuttaa ainakin superherkulta!

ella kirjoitti...

vai mahdoton! tuli heti valtava mieliteko just uuniperunoihin!! viikonloppuna on väännettävä omat:)

Anonyymi kirjoitti...

Eipä oo täälläkään tullut uunipodui tehtyä ties milloin viimeks, vaik ovat halpaa ja herkullista ravintoa. Pitääkin ottaa to do-listalle mahdollisimman pikaisesti. Tosi ihanan kuuloinen täytekin.