maanantai 23. maaliskuuta 2009

Hyvää mahalle: ohra-tofu-kasvispaistos

Ikinä en oo ennen ohraa veivannut (paitsi puuroon), nyt meni sitten neitsyys tässäkin asiassa. Innoittajana oli Jokapäiväisen leivän ohrattoylistys, jonka ohella lähtökohtana oli kokata jotain terveellistä, nopsaa ja edes vähän värikästä. Hyvä arkiruoka tämä, tai ainakin itse olin oikein tyytyväinen.


Ohra-tofu-kasvispaistos sekä peri-kermissoosi

2,5 dl ohrasuurimoita pakkauksen ohjeen mukaan kypsennettyinä
1 punainen paprika kuutioina
1 punasipuli ohuina lohkoina
1 pkt marinoitua tofua kuutioina (ahkerat voivat marinoida itse)
1 rs tuoreita herkkusieniä ronskisi paloiteltuina
1 puska persiljaa silputtuna
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

1 prk (kevyt)kermaviiliä
1 tl Nomun peri-periä (voi korvata esim. caynnellä ja valkosibbellä)
ripaus sokeria

Sekoita ensin soosi maustumaan. Mausta kermaviili ja nostele lusikalla sekaisin. Pane purkki jääkkäriin vetäytymään.

Kuumenna pannu ja pyörittele siinä ensin paprikaa ja sibbeä. Lisää kotvan kuluttua sienet ja tofu. Anna sienten hiukan sihistä ja kaadat loput aineet sekaan paitsi persiljaa ei vielä kande. Kuumenna sapuska kunnolla ja lisää sitten vika (siis pyllyheinä, hihihihihi). Tarjoa kermaviilikastin kera.


5 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Nam! Nälkä! Joutuu ehkä testaa...

Anonyymi kirjoitti...

Mä käytän nykyisin riisin tilalla melkein aina ohraa, onhan se huomattavasti ekologisempi vaihtoehto. Ja koska ohrakin on melko miedon makuista, se sopii ihan yhtä lailla useimpiin ruokiin.

Ketsuppi kirjoitti...

Elina: Omasta mielestäni tää oli parempaakin kuin riisi. Ja mukavan kuituinen koostumus aiheutti sen, että olo oli tosi terve (placebo on ystäväni). Vaikka kai tällä jotain ihan oikeitakin terveysvaikutuksia on.

Hanna Takala kirjoitti...

Hyvältä näyttää muuten!

Ketsuppi kirjoitti...

Ja maistui myös. :)