lauantai 9. toukokuuta 2009

Kookos-kanasoppaa kevätklenssuun

En tiä, mikä on, mutta nuhantynkä vaan jatkuu. Todistetusti en allerginen ole, enkä halua sellaista todistettavankaan. Koska en liiemmin lääkkeistä perusta, yritän kitkeä sitkeää flunssantapaista kotikonstein. Tee on hyvä ja villasukat myös. Ykkösenä parannuskeinoista on kuitenkin tujakaksi maustettu keitto, jota on maailman helpoin varioida omien mieltymysten ja ruokarajoitusten mukaan. Lusikoinnin loppuulos: nenä aukeaa ja soppaan ahdetut vitamiinit auttavat selättään tukkoisuuden aiheuttajaa vastustuskykyä parantamalla. Johan on, jossei tällä lähde! (Tosin tämän sopan laakasin muuton alla kaaoksen keskellä, eikä kyllä lähtenyt. Mutta mieli parani kuiteskin. Ihan rehellisyyden nimissä aattelin kertoa.)


Ärhäkkä kana-kookoskeitto

1 bataatti
2 pientä porkkanaa
100 g vihreitä papuja
punainen chili
suippopaprika
pieni sipuli
pala inkivääriä
1/2 tl Nomu orientalia (voi korvata vaikkapa korianterilla)
1 limen mehu
kanaliemikuutio
300 g maustamatonta kanaa suikaleina
500 g kookosmaitoa
vettä

Kuori ja silppua / pilko bataatti, sipuli, inkivääri ja porkkanat. Kumoa kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että vihaset juuri ja juuri peittyvät. Pane kiehumaan ja heitä veden kupliessa sekaan liemikuutio ja limen mehu. Pilko paprika ja chili ja lisää ne keittoon, pakastepavut voit kaataa sekaan sellaisenaan. Kun bataatti on hiukan pehmennyt visko kana keittoon ja lorauta kookomaito heti perään. Mausta ja anna kypsyä miedohkolla lämmöllä, kunnen kanaon valkoista ja vihaset tarpeeksi pehmeitä.

Taustalla ystäväni muuttolaatikko

4 kommenttia:

PartyFlickan kirjoitti...

Ooh.. kuulostaa ihanalta! Mä oon bataattivammainen, mutta pitänee ehkä kokeilla josko näin aikuisiällä lapsuuden hirvitykset alkais maistua :).

Muutenkin aivan loistavia reseptejä! Tänks!

Ketsuppi kirjoitti...

Hei tänks sulle. :) Kiva tietää, että resepteistä on iloa.

Anonyymi kirjoitti...

bataatti on henkkarisuokkaria!

Ketsuppi kirjoitti...

:) Henkkarisuokkarilemppari.