sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Vuohenjuusto-lohirullat kera parsan

Elossa ollaan, vaikkei ois postausaktiivisuuden perusteella niin päätellä. Muutto alkaa olla ohi jpahvilaatikoiden purun ohella olen ehtinyt jo kokkaillakin (postaamatta on myös pari pöperöä vanhan asunnon viimeisiltä ajoilta). Takaisin arkeen siis! Tai oikestaan juhlaan, sillä alla ensi hätään vappuvieraille aattona tarjottu pääruoka. Reseptin nappasin Glorian Ruoka ja Viini -aviisista (2/08). Määriä muuntelin vierasmäärän ja vieraiden vatsojen oletetun vetoisuun mukaan. Oheen askartelin vielä vihreän salaatin tuhdin täytekalan raikastukseksi. Hyvää tuli (ainakin omasta mielestäni, eikä kukaan muukaan valittanut ääneen).


Lohirullat vuohenjuusto-timjami-kinkkutäytteellä kera parsan
(n. 6 ruokailijalle)

1,3 kg lohifileetä
300 g vuohentuorejuustoa
1 pkt ilmakuivattua kinkkua
1/2 puskaa tuoretta timjamia
suolaa
pippuria
2 nippua parsaa
balsamicosiirappia

Suolaa ja pippuroi lohifilee. Leikkaa poikittaissuunnassa 7-8 viipaleeseen. Silppua kinkku ja timjami ja sekoita molemmat hakkeet vuohentuorejuustoon. Lusikoi kunkin kalaviipaleen päähän reilu nokare täytettä ja kääri viipaleet rullalle kääretorttutyyliin. Sulje rullat liotetuilla grillitikuilla. Paista lohia uunivuoassa 175 asteessa noin puoli tuntia.
Keitä oheen parsat: nipsaise kunkin tangon alaosasta puiseva osa irti, kuori kevyesti ja keita muutama minuutti suolatussa vedessä. Huomio, että parsat jatkavat kypsymistä senkin jälkeen, kun nappaat ne turvaan kiehuvasta vedestä.


Oheissalaatti pinjoilla ja herneillä ryyditettynä

1 pss pinjansiemeniä
n. 300 g (pakaste)herneitä
puska rucolaa
erilaisia salaatteja maun mukaan
vaaleaa balsamicoa
pippuria

Anna herneiden sulaa ja paahda pinjat sillä välin kevyesti. Revi salaatit paahdettujen ja sulaneiden sekaan, mausta pippurilla ja balsamicolla.



2 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Voi hitsi vieköön miten upeat annokset! Värit hivelee miun esteetikon silmää. ;)Parsa on meidän kaupoissa vielä niin kallista, etten oo raaskinut ostaa.. Kyllä sitä vielä pöytään ilmaantuu! Ja tuo vuohenjuusto kuulostaa kivalta loheen yhdistettynä. Paljon testattavaa!

Ketsuppi kirjoitti...

Kerrankin jaksoin väkerrellä! :) Pitäis vissiin useammin, eikös silmänruoka ole puoliruokaa...?