sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Mozzarella meets avocado

Löysin kaupasta lauantaina niinkin harvinaisia herkkuja kuin kypsiä avokadoja. Päätin juhlistaa löytöä tekemällä möhkäleistä iltapalaa.
Torissa alkuillasta kiskaistut varsin täyttävät jallupullat kuitenkin muuttivat suunnitelmia sen verran, ettei mahaan mitään iltapaloja uponnut ja suunniteltu ateriointi oli pakko siirtää seuraavaksi aamuksi. Tällaisia sitten lopulta pupelsimme:


Guacamolehtava ilta(/aamu)pala

2 avokadoa pilkottuina
2 tomaattia pilkoittuina
1 silputtu kevätsipuli varsineen
1 pkt helmimozzarellaa
1/4 sitruunan mehu
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria rouhittuna

4-6 viipaletta maalaisleipää (viipaleiden koosta riippuen)
1 valkosibben kynsi
tilkka oliiviöljyä
mustapippuria

Sekoita kaikki salaattiainekset paitsi mozzarella. Peitä kippo ja anna makujen tasaantua rauhassa (mielellään ainakin tunnin verran).
Sivele leipäviipaleet valkosipulin kynnen leikkauspinnalla, pirskottele päälle oliiviöljyä ja rouhaise perään mustapippuria. Rapsakoita leivät nopeasti n. 150 asteisessa uunissa.
Sekoita mozzarella salaatin joukkoon ja nostele valmis sotku rapeille leipäviipaleille ja nauti.

1 kommentti:

Merja kirjoitti...

Hei! Herkullisia reseptejä ja hauskoja kirjoituksia sinulla:)! Tämä avokadoleipänen pisti heti ihanana silmään.