tiistai 2. syyskuuta 2008

Keittoa kipeälle kurkulle

Syksy tuo kylmää ja kurkkukipua, keitto vie molemmat. Tällä kertaa ketsuppilassa lusikoitiin avokadoa.


Avokadokeitto

4 avokadoa
1 prk (kevyt)ranskankermaa
2-3 dl vahvaa kanalientä (myös kasvis käy)
1 tl korianteria (kuivattua)
1/2 limen mehu
1/2 hienonnettu sipuli
1 yhden kynnen valkosipuli silputtuna
1/2 chili pilkottuna
mustapippuria
oliiviöljyä
(vettä)

Kuullota sipuleita ja chiliä öljyssä pannulla. Kaiva avokadoista hedelmälihat ja lisää ne kuuman kanaliemen ja limemehun kera kattilaan. Pane levy päälle ja lisää joukkoon kuullotetut sipulit, chili sekä mausteet. Kaada hetken kuluttua sekaan ranskankerma ja soseuta koko komeus hienoksi. Notkista keittoa tarvittaessa vedellä ja kuumenna tarjoulua varten.

Ei kommentteja: