Sämpylöitä pyörittelin jo kertaalleen tämän blogin elinaikana -melko heikoin (=kumisin) tuloksin. Tuolloin sain vinkkejä herkumpaan lopputulokseen Uneliaan kokin Annalta. Annan ohjeistukset takaraivossani (ja sämpyläjauhopussin ohje suunnannäyttäjänä) ryhdyin uuteen koitokseen. Ja täytyy myöntää: nyt onnistui! (Jibii!)
Onnistuneet pellavansiemensämpylät
5 dl kädenlämpöistä vettä
13 dl karkeita sämpyläjauhoja
1 dl oliiviöljyä
2 rkl siirappia
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
1/2 pellavansiemeniä
Sekoita siirappi ja suola veteen. Lisää pikkuhiljaa joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu hiiva. Sekoita koko ajan ja loppuvaiheessa joukkoon öljy ja pellavansiemenet. Vaivaa kunnolla ja anna kohota suojattuna puoli tuntia.
Painele kohoamisen jälkeen ilmat pois taikinasta ja treenaa käsilihaksia vaivaamalla taikinaa kärsivällisesti. Pyörittele sämpylöiksi ja anna taas kohota puolen tunnin ajan.
Voitele vedellä ja ripottele pinnalle pellavansiemeniä.
Paista 225 asteessa n. 14 minuuttia.
5 dl kädenlämpöistä vettä
13 dl karkeita sämpyläjauhoja
1 dl oliiviöljyä
2 rkl siirappia
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
1/2 pellavansiemeniä
Sekoita siirappi ja suola veteen. Lisää pikkuhiljaa joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu hiiva. Sekoita koko ajan ja loppuvaiheessa joukkoon öljy ja pellavansiemenet. Vaivaa kunnolla ja anna kohota suojattuna puoli tuntia.
Painele kohoamisen jälkeen ilmat pois taikinasta ja treenaa käsilihaksia vaivaamalla taikinaa kärsivällisesti. Pyörittele sämpylöiksi ja anna taas kohota puolen tunnin ajan.
Voitele vedellä ja ripottele pinnalle pellavansiemeniä.
Paista 225 asteessa n. 14 minuuttia.
2 kommenttia:
Jes, hienoa että onnistui!
Nojoo! Olin vähintäänkin innoissani. Että kiitos vaan vielä vinkeistä.
Leipuruustaidot kehittyvät niin huimaa tahtia tän bloggailun myötä, etten meinaa pysyä mukana. ;)
Lähetä kommentti