keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Salviaa muffinivuoassa

Näissä piiraissa salvia näytteli eittämättä pääosaa. Kyseinen yrtti on minulle melko vieras, ja siksipä halusinkin sille estradin kokeilumielessä luovuttaa. Ja täytyy myöntää: hyvin vahva vihreä hommansa hoiti, aplodit olivat ansaitut.


Salvia-oliivipiiraset

1 pkt (400 g) rukiista piirakkataikinaa
kourallinen revittyä salviaa
kourallinen mustia oliiveja puolitettuina
1/2 punasipuli pienittynä
n. 1 dl parmesaaniraastetta
3 munaa
2-3 dl maitoa
pippuria

Voitele muffinipellin kolot ja vuoraa ne taikinalla. Tiputa vuokien pohjalle punasipuli ja oliivit. Sekoita munat, maito, parmesaani, salviasilppu ja pippuri, ja kaada munamaito vuokiin. Vuoat saavat täyttyä ihan piripintaan. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa, kunnes piiraat ovat kohonneet ja saaneet kauniin, kullankeltaisen värin.

2 kommenttia:

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Näyttää niiiiin hyvältä - taidampa kokeilla.. Salvia on melko vieras mulle, joten mielenkiinnolla kokeilen kyllä.. Mukava uusi blogilöytö tämä sinun blogisi!

Ketsuppi kirjoitti...

Olivat kyllä tosi herkkua (kuvat eivät todellakaan tee oikeutta)! Tein aika ison satsin ja silti tarjoilulautanen tyhjeni hetkessä. Nam, nam ja nam.

Ja kiva blogi sulla kans. Kaunis ulkoasu ja herkullisia reseptejä. Vierailen useamminkin nyt, kun onnistuin sen löytämään. :)