lauantai 27. syyskuuta 2008

Muffaffaa

Syksy on siitä ihanaa aikaa, että erilaisia herkullisia luonnonantimia saa usein lahjoituksina milloin mistäkin runsain määrin. En ole koskaan sanonut ei omenille, suppiksille tahi vaikkapa puolukoille. Päinvastoin: jok'ikinen luontoäidin luomus on enemmän kuin tervetullut ketsuppilaan! Niistä voi sitten luovuuspuuskissaan väkerrellä monenmoista.

Tällä kertaa piti saada kulutettua omenia. Normipiirakkaa tai paistoksia en tahtonut tehdä, niitä kun tursuaa jo silmistä ja korvista. Jotain makeaa piti kuitenkin saada, ja helppoakin paakaroinnin piti olla. Siispä synnytin seuraavaa.


Pähkinäiset omena-kanelimuffinssit

pari kourallista omenakuutioita
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
200 g juoksevaa margariinia
2,5 dl sokeria
3 munaa
n. 50 g hasselpähkinärouhetta

Sekoita kuivat (jätä vähän pähkinärouhetta koristeluun) ja kosteat (paitsi kuoritut ja kuutioidut omenat. Yhdistä molemmat seokset. Kaada muffinivuokiin vuorotellen taikinaa ja omenakuutioita. Jätä taikinakerros päällimmäiseksi ja ripottele rouhetta pinnalle. Paista 225 asteessa n. 12 min. ja syö ihan liian monta ihan liian nopsaan.


Ei kommentteja: