sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Lapsuusruokaa

Uneliaan kokin keittiössä kypsyi jokin aika sitten lapsuusvuosieni herkku: uunimakkara. Nostalgia-aalto veti pienen ihmisen niin herkäksi, etää kaupasta tarttui mukaan - ensimmäistä kertaa vuosikausiin - sininen lenkki.
Hunnutin makkaran sipulilla ja tomaatilla ( ja toisin kuin lapsuusaikoina, sekoitin joukkoon myös reilusti chiliä) ja keitin oheen spagettia (kotonani uunimakkara syötiin useimmiten spagetin kanssa, syytä tähän en osaa tosiaankaan kertoa).
Ja kuulkaas. Itku meinasi tulla, kun tätä söi.
Sapuskan jälkeen oli ihan pakko kaivaa esiin vanhat valokuva-albumit ja huokailla paljaille jaloille, ruskeille samettihousuille, aurinkohatuille ja pienille Jaffa-pulloille saunan jälkeen.


Nostalgiamakkaraa

1 sininen (kevyt)lenkki
500 g tomaattimurskaa
1 iso sipuli
1/2 kokonaisen kynnen valkosipuli
1 punainen chili
200 g vihreitä papuja pakasteesta
reilusti mustapippuria
1 rkl sokeria
suolaa
(öljyä)
(oheen spagettia)

Kuori makkarat, vedä niihin muutama viilto ja laske ne uunivuoan pohjalle. Silppua chili ja valkosipuli, lohko sipulit. Heitä edelliset papujen kanssa pannulle ja kuullota hetki öljyssä. Kuorruta tomaattimurskalla, rouhaise sekaan reilusti pippuria, mausta suolalla ja sokerilla. Kaada seos makkaroiden päälle ja paista 200 asteessa n. 20-30 minuuttia. Tarjoa keitetyn spagetin kanssa ja lurauttele aina välillä sekaan lisää ketsuppia.

Ei kommentteja: