Tällä kertaa kumosin pakastemurotaikinalle kaikkea sellaista, mikä nälkäiselle kaupan hyllyiltä huuteli. Improksihan se siis toisin sanoen mänt. Ja täytyy kehaista, että luovuuden lopputulema ei jättänyt kylmäksi: pehmeää, makoisaa ja mielenkiintoista. Ainoan pienoisen miinuksen antaisin löysähköksi jääneestä koostumuksesta. Täyte valui vähän liikoja huolellisesta jäähdytyksestä huolimati. Olisikohan kenties toinen muna pitänyt homman kasassa...? Kertokaahan, jos kokeilette ja löydätte totuuden.
Vaniljainen lime-pinjansiemenpiirakka
1 pkt pakastemurotaikinaa
2 prk (kevyt)vaniljatuorejuustoa
1 prk (kevyt)creme fraichea
1 muna
2 rkl lime curdia
1 pss pinjansiemeniä
Taputtele pehmentynyt taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Levitä pohjan päälle lime curd. Sekoita keskenään tuorejuusto, creme fraiche ja muna. Levitä seos curdin päälle ja ripottele pinnalle pinjansiemenet. Paista 200 asteessa, kunnes taikina reunoilta kullertaa ja täyte osoittaa hyytymisen merkkejä. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.
1 pkt pakastemurotaikinaa
2 prk (kevyt)vaniljatuorejuustoa
1 prk (kevyt)creme fraichea
1 muna
2 rkl lime curdia
1 pss pinjansiemeniä
Taputtele pehmentynyt taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Levitä pohjan päälle lime curd. Sekoita keskenään tuorejuusto, creme fraiche ja muna. Levitä seos curdin päälle ja ripottele pinnalle pinjansiemenet. Paista 200 asteessa, kunnes taikina reunoilta kullertaa ja täyte osoittaa hyytymisen merkkejä. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.
12 kommenttia:
oi kun söpö :) Tosi talvisen rauhallinen ilme!
Rauhallinen oli myös mun ilme parin viipaleen jälkeen. :) Herkut tekee onnelliseksi.
:) niinhän se on. Mutta nyt ruokahaaste on julkaistu - tulehan kurkkimaan! :)
Mäkin haluan noin hyvän taidon improvisoida ruokakaupassa! Nam!
Toinen muna auttaa varmasti, ja jos löysän rakenteen huomaa vasta valmiissa piiraassa, on nopea pintapuolinen pakastus ruoanlaittajan paras ystävä, eiks niin :D
No arvaa... Tässähän ei auttanut ees pakastus. :P Pidin komeutta ikkunalaudalla pakkasessa (sillain Mummo Ankka -tyyliin) vaikka kuinka kauan. Pintapuolisesti näytti hyytymisen merkkejä, mut leikattaessa osoittautui valuvaksi pirulaiseksi. Ensi kerralla en pihtaile munissa!
Lime yhdistettynä pinjaan kuulostaa jännältä yhdistelmältä! Ite oon törmännyt pinjansiemeniä käytettävän vaan suolaisissa leivoksissa, joten tämä onkin ihan uutta :) Pitäisi itekkin kokeilla.
Toimi kyllä! Ite oon jossain ruokaopuksissa tämänmoisiin aikojen saatossa törmännyt, ja nyt oli pakko itsekin sit soveltaa. :)
ne (kevyt) jutut voi olla myös syynä.. en luota niihin paistossa.
mutta muna joo, tai valkuaisvaahto voisi olla parempi, tulisi keveämpikin.
Oijoi, tää näyttää aivan superherkulta! Enpäs olisi itse keksinyt yhdistää pinjansiemeniä ja limeä, mutta epäilemättä toimiva yhdistelmä. Lurps!
Tää menee kyllä jossain vaiheessa jatkojalostukseen... Muuten jää vaivaamaan.
Hei mistä sä oot hankkinut tota lime curdia?
Aika monesta kaupasta saa nykyään, useimmissa ovat sijoittaneet hillohyllylle. Lime curdiin törmäsin viimeksi S-Marketissa (muistaakseni), tähän voi käyttää ihan hyvin myös Lemon curdia.
Lähetä kommentti