Pari päivää sitten tuunasin affenalaisesta pannarihimoissani oman, hiukan kepeämmän version ja keitin oheen hillontapaista. Nopeasti katosi tämäkin plätty, vaikkei orginellia ollut nähnytkään (lopulta ainoa ahvenaiseen yhdistävä asia taisi olla kardemumma :P).
Appelsiini-kardemummapannukakku
5 dl rasvatonta maitoa
2,5 dl (luomu)vehnäjauhoja
3 (luomu)munaa
1 appelsiinin mehu
3 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
(n. 25 g sulatettua voita)
Sekoita kaikki aineet huolellisesti keskenään. Varmista, että vehnäjauho jää taikinaan paakuiksi. Tarkista maku ja jätä lepäämään.
Kaada hillon valmistuttua leivinpaperitettuun uunivuokaan ja paista 180 asteessa noin puoli tuntia.
Lime-mansikkahillo
n. 300 g pakastemansikoita
2 limen mehut
1 dl tavallista sokeria
1 liivatelehti
(voit unohtaa liivatteen, jos käytät hienon sokerin sijasta hillosokeria)
Kaada sokeri, sulaneet mansikat ja limemehu kattilaan. Keittele hiljalleen vähintään vartin verran. Liota liivate kylmässä vedessä, puristele kuivaksi ja lisää mansikkasotkun joukkoon. Keitä vielä hetki ja siirrä jäähtymään.
5 dl rasvatonta maitoa
2,5 dl (luomu)vehnäjauhoja
3 (luomu)munaa
1 appelsiinin mehu
3 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
(n. 25 g sulatettua voita)
Sekoita kaikki aineet huolellisesti keskenään. Varmista, että vehnäjauho jää taikinaan paakuiksi. Tarkista maku ja jätä lepäämään.
Kaada hillon valmistuttua leivinpaperitettuun uunivuokaan ja paista 180 asteessa noin puoli tuntia.
Lime-mansikkahillo
n. 300 g pakastemansikoita
2 limen mehut
1 dl tavallista sokeria
1 liivatelehti
(voit unohtaa liivatteen, jos käytät hienon sokerin sijasta hillosokeria)
Kaada sokeri, sulaneet mansikat ja limemehu kattilaan. Keittele hiljalleen vähintään vartin verran. Liota liivate kylmässä vedessä, puristele kuivaksi ja lisää mansikkasotkun joukkoon. Keitä vielä hetki ja siirrä jäähtymään.
1 kommentti:
Herkkua!
Lähetä kommentti