torstai 3. heinäkuuta 2008

Ihanien kestitystä

Ketsuppilalla oli eilen suuri ilo ja kunnia vastaanottaa varsin odotettuja vieraita. Ovesta päästettiin sisään kolme täysikasvuista ja pari vähän pienempää. Isoimpien kyläilijöiden vatsat pyrin täyttämään pienellä iltapalatarjoilulla.
Pöydälle katettiin sienipiirakkaa, vihreää (keltaista) salaattia sekä eilisen muffinipostauksen innoittamana, yllätysyllätys: muffineita.


Sieni-timjamipiirakka

Ruis-perunapiirakkataikina pakasteesta (kärsivällisimmät voivat tehdä itse)
100 g siitakkeita
2 jumboherkkusientä
1 kevätsipuli varsineen
2-3 rkl tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria
n. 2 dl maitoa
3 munaa

Levitä sulanut taikina voidellun vuoan pohjalle. Ripottele päälle pilkotut sienet ja silputut sipulit.
Sekoita maito, munat, timjami ja mausteet. Kaada seos sienien päälle.
Paista 200 asteessa n. 25 min (kunnes munamaito on hyytynyt ja piirakan reunat saaneet väriä).


Vihreä (keltainen) salaatti

1 romainesalaatti
1 tammenlehväsalaatti
1 prk keltaisia kirsikkatomaatteja
2 appelsiinia
1 keltainen paprika
2 kevätsipulia varsineen

Silppua ja sekoita. Tarjoa kirpakan kastikkeen kera.



Rommi(htavat)-kirsikkamuffinit
(10 isoa)

200 g rasvaa
2,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
4 munaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl rommiesanssia (tai loraus rommia)
2 dl tuoreita, paloiteltuja kirsikoita

Vaahdota rasva ja sokeri. Riko munat vaahdon sekaan yksi kerrallaan välissä aina sekoittaen. Lisää joukkoon 0,5 dl jauhoja ja vatkaa vielä vähän.
Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja kaada lopputulos vähän kerrallaan rasvavaahdon joukkoon. Vatkaa.
Lisää lopuksi joukkoon maito ja rommiesanssi, sekoita nopeasti ja hyvin.
Täytä muffinivuoat vuorotellen taikinalla ja kirsikanpalasilla (tähän sopisi hyvin mukaan myös tumma suklaa, jos haluat tehdä muffineista hiukan syntisempiä).
Paista 225 asteessa noin vartin verran.

Ei kommentteja: