sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Pikapostaus paistetulle rahkalle

Tämän herkullisen rahkapaistoksen ohjeen löysin Peppermintistä, Peppermint taas oli löytänyt reseptin Kotikokki.netistä. Ja on paistosideaa on ehditty kokeilla jo Apinakeittiössäkin. (Niin ne reseptiläiset täällä sähköisessä rinnakkaisuniversumissa kiertävät. )
Itse tein paistoksesta Piparmintun vinkkaamaan suolaisen version. Tuplasin ohjeen ja muokkasin sitä hiukan, lopputuloksena oli makoisa (ja kevyehkö) korvike perinteiselle piirakalle.


Tomaattinen rahkapaistos

2 prk (rasvatonta) rahkaa
3 munaa
2 tl leivijauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 prk aurinkokuivattuja tomskuja
(rasvaa vuoan voiteluun)

Pieni hiukan tomaatteja ja sekoita kaikki aineet. Levitä seos voideltuun piirakkavuokaan ja paista 175 asteessa reilun puoli tuntia, kunnes paistoksen pinta on saanut kauniin päivityksen.

2 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Nami, tämä on varmasti hyvää!
Tästähän saisi varmaankin äijämäisesti ruokaisemman, jos ymppäisi jotain lihaa sekaan?

Ketsuppi kirjoitti...

Totta! Tätä voisikin varioida lähes loputtomiin. Ite aattelin kokeilla ensi kerralla jonkinmoista juusto-yrttiversiota. Ja jauhotkin vois vaihtaa johkin kuituisempaan?