lauantai 12. heinäkuuta 2008

Mamman kanasalaatti

Äiti teki tänä kanasalaattia enemmän tai vähemmän säännöllisesti, kun vielä samoissa nurkissa asustelin. Herkulta maistuu edelleen, vuosien vierittyä ehkä jopa vielä paremmalta. Nam.

Tällä kertaa marinoin kanat itse, mamma taitaa tyytyä useimmiten maustamiseen ennen paistamista. Lisäksi koristelin komeuden munilla, kun mokomat piti saada tuhottua.


Kana salaatissa

450 g maustamattomia kanapaloja
marinadi:
hunajaa
valkosipulia
pippuria
1 sitruunan mehu
soijaa

1 punainen paprika
2 dl herneitä
2 kokonaista maustekurkkua
2-3 vihreää omenaa
2 kevätsipulia varsineen
reilu pala tuorekurkkua
jääsalaatti


Pane kanapalat marinadiin lillumaan, anna maustua ainakin puoli tuntia. Silpo sillä välillä muut ainekset. Paista marinoituneet kanat pannulla ja lisää jäähtyneinä muun salaatin joukkuun. Koristele halutessasi keitetyillä kananmunilla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Blogisi näyttää mielenkiintoiselta!

Kiva kun uusia ja hyviä blogeja alkaa olla jo ihan mukavasti. Toivottavasti kokkailuintoa riittää!

Ketsuppi kirjoitti...

Kiitos kaunis kannustuksesta. :) Yritän parhaani mukaan pitää pannut kuumina.