Ainoa, mikä tässä lätyssä hiukan tökki, oli pohja, jota en koskaan onnistu taputtelemaan tarpeeksi ohueksi. Mikä lie, kun ei edes kantapään kautta opi...
Ylinnä kuva pitsasta ennen kypsennystä, jälkimmäinen kuva uunituksen jälkeen (ja tässä kohtaa kamera ei enää suostunut yhteistyöhön: sammuili sitkeästi ja unohti tarkennuksen jalon taidon). Saanette kuitenkin käsityksen sapuskan visuaalisesta asusta vaikkapa sitten mielikuvituksenne avulla. :)
Punajuuri-vuohenjuustopitsa
Pohja:
2 dl kädenlämpöistä vettä
4 dl vehnäjauhoja
1/2 hiiva
suolaa
öljyä
Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Alusta joukkoon jauhot ja liraus öljyä ja jätä liinan alle lepäämään siihen asti, että olet saanut täytteet silputtua. Taputtele sitten tai
2 dl kädenlämpöistä vettä
4 dl vehnäjauhoja
1/2 hiiva
suolaa
öljyä
Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Alusta joukkoon jauhot ja liraus öljyä ja jätä liinan alle lepäämään siihen asti, että olet saanut täytteet silputtua. Taputtele sitten tai
Täyte:
1-2 pientä punajuurta
1/2 pötkö vuohenjuustoa
vajaa pieni (90 g) purkillinen vihreää pestoa
1/2 pss pinjansiemeniä
iso kourallinen rucolaa
(mustapippuria)
Levitä pesto pitsapohjalle kastikkeeksi. Paloittele / viipaloi punajuuret ohuiksi paloiksi ja viipaleiksi. Viipaloi myös vuohenjuusto. Levitä edelliset peston päälle ja ripottele perään pinjansiemenet. Paista 225 asteessa, kunnes juusto ja pitsanreunat saavat väriä. Viimeistele uunista poistettu lätty kasalla tuoretta rucolaa. Rouhaise tarvittaessa päälle pippuria.
1-2 pientä punajuurta
1/2 pötkö vuohenjuustoa
vajaa pieni (90 g) purkillinen vihreää pestoa
1/2 pss pinjansiemeniä
iso kourallinen rucolaa
(mustapippuria)
Levitä pesto pitsapohjalle kastikkeeksi. Paloittele / viipaloi punajuuret ohuiksi paloiksi ja viipaleiksi. Viipaloi myös vuohenjuusto. Levitä edelliset peston päälle ja ripottele perään pinjansiemenet. Paista 225 asteessa, kunnes juusto ja pitsanreunat saavat väriä. Viimeistele uunista poistettu lätty kasalla tuoretta rucolaa. Rouhaise tarvittaessa päälle pippuria.
3 kommenttia:
Loistava lätty, vuohenjuuston ja punajuuren liitto on siunattu korkeammalla taholla! Ehtivätkö punajuuret kypsyä tarpeeksi nuketuksen aikana vai vuolitko juurista niin ohkaisia lastuja, että varmalla kypsyivät?
Blogisi on muuten eri kiva uusi tuttavuus :-)
Kitos kovasti kommentista! :)
Leikkelin punajuuret niin pieniksi, että kypsyivät hyvin: paksuutta lastuilla oli varmaan pari-kolme milliä.
Meillä mies aina kaulitsee pitsapohjan ennen pellille laittoa. Tulee hyvä ja ohut pohja :)
Lähetä kommentti