tiistai 19. elokuuta 2008

Fenkolikoikeilu

Apinalan Ylimuuli rohkaisi taannoin kokeilemaan fenkolia, tuota itselleni toistaiseksi vieraahkoa vihreää. Niinpä nyt sitten kokeilin. En kylläkään silpunnut anisaromista salaattiin, vaan piilotin sen piirakkaan fetan syleiltäväksi.

Tein kokkauksesta tällä kertaa superkevytversion: maito oli rasvatonta, piirakkataikina ja juustot vähärasvaisia. Syöminen olikin normia miellyttävämpää, kun kitalakeen ei jäänyt inhaa rasvakerrosta. Sitä paitsi tätä herkkua jaksoi enempi kuin täysirasvaista!

Erityinen kunniamaininta täytyy tässä kohtaa antaa Kymppi-Maukkaiden Kevyt Piirakkataikinalle, joka miellytti paitsi vähärasvaisuudellaan, myös rukiisella maullaan. Ainoa pieni miinus aavistuksen kumisesta koostumuksesta, joka vaati valmiin piirakan leikkaajalta normaalia enemmän voimaa ja kärsivällisyyttä.


Feta-fenkolipiirakka

valmis piirakkataikina (400 g)
rasvaa vuoan voiteluun
1 fenkoli
1 vihreä omena
1/2 punasipuli
200 g fetaa
mustapippuria
4 munaa
1-2 dl maitoa

Painele sulanut piirakkataikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Lohko fenkoli ja punasipuli ohuiksi siipaleiksi, paloittele myös omena. Ripottele rehut taikinan päälle ja murenna perään fetajuusto. Rouhaise pinnalle mustapippuria. Sekoita munamaito neljästä munasta ja tarvittavasta maitotilkasta, mausta seos pippurilla. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia kunnes munaseos on hyytynyt ja saanut väriä.

2 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Näyttää hyvältä!
Minä pidän myös fenkolista ja tuosta taikinasta, sitä on pakastimessa aina varalla.

Greenie kirjoitti...

Itse tulee sorruttua turhankin usein "kiireessä" piirakkaa tehdessä tuohon samaiseen kevyeen valmispohjaan.
Jotenkin se maku vaan miellyttää.