torstai 7. elokuuta 2008

Mixtapenade

Kello lähenteli yhdeksää. Notkuin nälkäisenä piskuisen lähikaupan hyllyjen välissä. Mieleni halaji tapenadea, se oli ainoa ajatus päässäni. Voi sitä himon määrää!
Ja voi sitä pettymystä, kun huomasin ainoan putiikin tarjoaman hiukan eksoottisemman levitteen olevan vihreää pestoa. Ensin meinasin kiskoa hiukset päästäni, kaatua lattialle ja itkeä kovaan ääneen. Sitten muutin mieleni. "Mitähän kaikkea siihen tapenadeen pitää panna", mietin mielessäni. "Ainakin oliivia ja valkosipulia", tuumin. Ja siihen se ajatus sitten (nälästä johtuen?) katkesikin. Palasin siis kotiin kahden oliivipurkin ja valkosipulin sekä esipaistettujen patonkien kera.

Myöhemmin, tahnan syvintä olemusta internetin ihmeellisessä maailmassa tutkiessani, huomasin kyseistä oliivimössöä varsin vapaasti versioitavan. Ei siis oikeaa ja väärää, pelkkää hyvää ja hyvää vain.


Tapenade, versio nro 198234670240001,69

1 prk vihreitä oliiveja
1 prk mustia oliiveja
2 isoa valkosipulin kynttä silputtuina

Aina aineet tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Nauti heti, mikäli himo on vastustamaton. Muussa tapauksessa anna tekeytyä jääkaapissa tovi.

Ei kommentteja: