Herkun pääraaka-aineena oli quinoa, jota einole vielä omassa keittiössäni kokeillut (muut ruokabloggaajat ovat tässä kyllä kunnostautuneet).
Sapuskan (joka siis muuten sai mahan hymyilemään ja naaman myös) alkuperäinen ohje löytyy täältä. Alla dokumentoituna muunneltu versio.
Feta-quinoasalaatti
3-4 kuppia kasvislientä
puolet edellisestä määrästä quinoaa
1/4 kuppia omenaviinietikkaa
2 silputtua valkosibben kynttä
1 sitruunan mehu
3 rkl oliiviöljyä
muutama pienitty vihreä oliivi
vajaa kourallinen silputtua, tuoretta korianteria
puolikas keltasipuli silputtuna
1 rs miniluumutomaatteja halkaistuina
1 punainen paprika paloiteltuna
1 pkt fetaa
pippuria
Kiehauta quinoaa vihannesliemessä 15-20 min. ja anna jäähtyä. Sekoita erillisessä kulhossa etikka, öljy, valkosipuli ja sitruunamehu.
Kaada jäähtynyt, kypsä quinoa sekä loput rehut kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Rouhaise sekaan mustaa pippuria. Lisää lopuksi mukaan murennettu tai paloiteltu feta.
3-4 kuppia kasvislientä
puolet edellisestä määrästä quinoaa
1/4 kuppia omenaviinietikkaa
2 silputtua valkosibben kynttä
1 sitruunan mehu
3 rkl oliiviöljyä
muutama pienitty vihreä oliivi
vajaa kourallinen silputtua, tuoretta korianteria
puolikas keltasipuli silputtuna
1 rs miniluumutomaatteja halkaistuina
1 punainen paprika paloiteltuna
1 pkt fetaa
pippuria
Kiehauta quinoaa vihannesliemessä 15-20 min. ja anna jäähtyä. Sekoita erillisessä kulhossa etikka, öljy, valkosipuli ja sitruunamehu.
Kaada jäähtynyt, kypsä quinoa sekä loput rehut kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Rouhaise sekaan mustaa pippuria. Lisää lopuksi mukaan murennettu tai paloiteltu feta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti