Vähän jännitti säveltää ilman ohjetta, mutta lopputulos kuitenkin onneksi erittäin onnistunut. Kanssaeläjä tosin huomautti, että rommia olisi voinut olla enemmän. Mukina taisi johtua siitä, että kakkutarpeista yli jäänyt nestemäinen cuba libre -mukillinen oli juuri etsiytynyt tyypin kitaan...
Cuba libre y qeso buoeno (eli rommi-lime-kolajuustokakku)
14 Digestive-keksiä
n. 60 g sulaa rasvaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
1 limen raastettu kuori
1/3 limen mehu
n. 0,5 dl kokista
n. 0,5 dl tummaa rommia
n. 4 rkl silputtua kolakarkkia
3 liivatelehteä
kiille:
1/3 limen mehu
loraus kokista
liraus rommia
pari silputtua kolakarkkia
1 liivatelehti
(raastettua limen kuorta)
Sekoita murustetut Digestivet rasvan kanssa ja painele sotku irtopohjavuoan pohjaan. Pane vuoka jääkaappiin. Vaahdota kerma ja lisää siihen juustot ja sokeri sekä raastettua limen kuorta ja -mehua. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada rommi ja kola kattilaan, heitä perään pilkotut kolakarkit. Kuumenna sekoittaen, kunnet karkit ovat sulaneet liemeen. Lisää puristetut liivatteet. Sekoita jäähtynyt rommiliivateneste kerma-juustoseokseen. Kaada lopputulos kakkuvuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa muutama tunti. Valmista sitten kiille kuumentamalla rommikolaseosta kuten edellä ja lisäämällä siihen lopuksi liotetun liivatteen. Anna jäähtyä ja kaada tasaiseksi kerrokseksi hyytyneen kakun päälle. Pane komeus vielä hetkeksi kylmään jähmettymään. Koristele raastetulla limen kuorella.
14 Digestive-keksiä
n. 60 g sulaa rasvaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
1 limen raastettu kuori
1/3 limen mehu
n. 0,5 dl kokista
n. 0,5 dl tummaa rommia
n. 4 rkl silputtua kolakarkkia
3 liivatelehteä
kiille:
1/3 limen mehu
loraus kokista
liraus rommia
pari silputtua kolakarkkia
1 liivatelehti
(raastettua limen kuorta)
Sekoita murustetut Digestivet rasvan kanssa ja painele sotku irtopohjavuoan pohjaan. Pane vuoka jääkaappiin. Vaahdota kerma ja lisää siihen juustot ja sokeri sekä raastettua limen kuorta ja -mehua. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada rommi ja kola kattilaan, heitä perään pilkotut kolakarkit. Kuumenna sekoittaen, kunnet karkit ovat sulaneet liemeen. Lisää puristetut liivatteet. Sekoita jäähtynyt rommiliivateneste kerma-juustoseokseen. Kaada lopputulos kakkuvuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa muutama tunti. Valmista sitten kiille kuumentamalla rommikolaseosta kuten edellä ja lisäämällä siihen lopuksi liotetun liivatteen. Anna jäähtyä ja kaada tasaiseksi kerrokseksi hyytyneen kakun päälle. Pane komeus vielä hetkeksi kylmään jähmettymään. Koristele raastetulla limen kuorella.
5 kommenttia:
Hatunnoston arvoista tuotekehittelyä! Pitäisköhän mun kokeilla GT-juustokakkua...?
Hieno sanavahvistus tällä kertaa: woyyzo :-)
Tänks!
GT voisi kyllä olla mukavan haastava. Itse harkitsin ennen tähän ryhtymistä mojitoa, kelkkaa ja valkovenäläistä. Ehkä joku niistä sitten ensi kerralla. :)
Oih! Lääh! Voih!
Ihanan tuntuinen ohje, tätä on PAKKO koittaa.
Oon jäänyt ihan koukkuun sun blogiin. Kivoja ohjeita, testaamani on olleet tosi hyvän makuisia.
Sopivasti kikkailua ilman turhia hifistelyjä :)
Tätä kaakkua maistaneena täytyy suositella! Oikein messevän makuinen.
Hekku! Kiitos kommentistasi. Teit mun päivän. :)
Lähetä kommentti