maanantai 11. elokuuta 2008

Kalpeaa kasvissosetta

Keitto on lähiaikoina ollut joka puolella. Tai ainakin Helsingin Sanomissa ja niiden Kuukausiliitteessä sekä Ketsuppilan keittiössä.
Useimmiten omissa padoissani kypsyy porkkana- tai bataattipohjaiset sopat, mutta tällä kertaa heittäydyin villiksi ja astuin laatikon ulkopuolelle.

Lopputulos oli ihan kiva, mutta ehkä hiukan liian terveellisenmakuinen. Kanssaeläjä huomauttikin, jotta keittoon olisi saanut mukavasti pyöreytta vaikkapa parmesaanilla. Ei huono ehdotus ollenkaan, ensi kerralla sitten. Tällä kertaa lautasille kauhottiin kuitenkin tätä.


Vienon vihertävä kasvissosekeitto

1 kukkakaali
1 purjosipuli
1 kesäkurpitsa
3 vihreää omenaa (esim. Granny Smith)
n. 150 g ruohosipulituorejuustoa
valkopippuria
suolaa

Pilko kasvikset ja keitä pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta suurin osa nesteestä erilliseen astiaan ja soseuta kattilan loppusisältö sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää juusto ja ripaus valkopippuria. Pidennä tarvittaessa aiemmin poiskaadetulla keitinliemellä. Tarkista suola ja kauho kitaan.

Ei kommentteja: