tiistai 26. elokuuta 2008

Nam, kuinka terveellistä!

Jos ruoka on hyvää ja sen lisäksi vielä terveellistä, voidaan mielestäni sanoa, että ollaan asian ytimessä. Tämän sapuskan kanssa sinne päästiin, vaikken ihmeitä kokatessani odottanutkaan. ...Iski melkein pieni ylpeydenpoikanen, kun kanssaeläjä kauhoi haarukalla menemään keskittyneesti ja äänekkäästi maiskuttaen. Rakkautta on ruokkia lähimmäisensä!

Kuituvitamiiniherkkulautanen
(porkkanapihvejä, rusinakuskusta ja minttukastiketta)

pihvit:
2 prk kikherneitä
6 porkkanaa
2 munaa
0,5 dl korppujauhoja
1 valkosipulin kynsi
pieni pala tuoretta chiliä
suolaa
pippuria

Murskaa kikherneet huhmareella, perunasurvimella tai haarukalla karkeaksi mössöksi. Kuori ja raasta porkkanat. Silppua chili ja valkosipuli. Sekoita lopuksi kaikki aineet yhteen, anna levätä ja taputtele pihveiksi. Paista öljyssä pannulla tai uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.

kuskus:
2 dl kuskusia
1,5 dl rusinoita
2 punasipulia
(suolaa)

Silppua punasipuli. Kaada silppu kuskusin kanssa kattilaan ja keitä kuskus-pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää lopuksi rusinat (ja halutessasi myös suolaa).

kastike:
3 dl maustamatonta jugua
puskallinen tuoretta minttua
suolaa

Revi minttu hienoksi ja sekoita jugun ja suolan kera. Jätä valumaan esim. suodatinpussiin, kunnes seos muuttunut jytkymmäksi.

Kokoa kaikista edellisistä lautasellesi kunnon keko ja herkuttele hyvällä omatunnolla.

1 kommentti:

Petra / Patalintu kirjoitti...

Jostain syystä eksyin tänne vasta nyt (siis tähän nimenomaiseen ohjeeseen). Näyttää hyvälle, pitää kyllä ehdottomasti kokeilla. Jugurttikastike ja kikherneet muodossa kuin muodossa ovat aina herkkua, ja tuleepahan hyvä syy testailla itse myös kuskusta :) Petra