sunnuntai 17. elokuuta 2008

Simppeliä soppaa

Kokkaamisen pitää olla helppoa, ainakin arkisin. Helppoa ja nopeaa, sutjakkaa ja simppeliä. Sapuskan edukkuus on tietenkin iso plussa myös, mutta ainakin tässä keittiössä pikaisuus nostetaan korkeammalle pallille kuin hinta.
Tämä keitto sopii mainiosti nälkäisille ja kärsimättömille. Se valmistuu hetkessä ja leivän kanssa sillä saa mahan onnellisen (sekä terveellisen) pullolleen.


Keltaista keittoa

1 kg porkkanoita
1 kasvisliemikuutio
1/2 chili
2 kynttä valkosipulia
pieni prk kookosmaitoa
vajaa kourallinen silputtua korianteria
vajaa kourallinen silputtua basilikaa
rouhaus mustapippuria

Kuori ja paloittele valkosipulit ja porkkanat. Silppua chili. Keitä edellämainittuja liemikuution kera, kunnes kypsyvät. Kaada osa liemestä erilliseen kulhoon ja soseuta sauvalla. Lisää joukkoon yrtit ja kookosmaito. Rouhaise sekaan pippuria ja lisää tarvittaessa säilyttämääsi keitinlientä. Kuumenna hiukan, jos on tarpeen.

Ei kommentteja: