perjantai 15. elokuuta 2008

Tunakoiso

Munakoisoa ei keittiössämme kovin useasti näe. En tiedä miksi, sillä pidän kyllä sen mausta ja ulkonäöstä. Etenkin tykkään siitä, miltä raaka munakoiso kokonaisena tuntuu, semmoinen mukavan pehmeä ja pyöreä, mukava käsitellä.

Muutama päivä sitten lähikaupan hevi-vastaava oli onnistunut asettelemaan koisot niin näkyvästi esille, että tämä harvinainen vieras eksyi ostoskoriini ja sitä kautta muiden asioiden kera pannulle. Tästä lähtien niin käy ehkä useamminkin.


Tonnikala-munakoisopasta

1 munakoiso
2 prk vaaleita tonnikalapaloja vedessä
2 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 punasipulia
1 valkosipulin kynsi
suolaa
mustapippuria
6 laakerinlehteä
loraus kasvisfondia
liraus tummaa balsamicoa
oliiviöljyä
tummaa pastaa

Viipaloi munakoisot, levitä viipaleiden päälle suolaa ja jätä hikoamaan. Pilko sipulit ja kuullota niitä hetki oliiviöljyssä. Pyyhkäise koisoviipaleilta hiki ja lisää viipaleet pannulle sipuleiden seuraksi. Pyöritä hetki ja kaada sekaan tomaattimurskat. Rouhaise perään mustapippuri, lorauta joukkoon myös balsamico sekä fondi. Käännä lämpöä pienemmälle, lisää laakerinlehdet ja anna hautua. Sekoita hetken kuluttua joukkoon tonnikalat ja jatka hauduttamista. Lisää valmistumisen aikana joukkoon esim. pastankeitinvettä, jos seos alkaa "mössööntyä" liikaa. Tarkista lopuksi maku ja tarjoa pastan kanssa.

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

hauska nimi - tunakoiso :) ja herkullisen näköistä. muutenkin kiva blogi sinulla!

olen ihan pöhkönä koisoon, joten mennee kokeiluun. kannattaa käydä vilkaisemassa myös puolen voikilon munakoiso-pastaa, oli meinaten huippuhyvää kun kokeiltiin!

Ketsuppi kirjoitti...

Oi. Ja nam. Näytti hyvältä (se naapurin munakoisoherkku siis). Kokeiluun! :)