sunnuntai 31. elokuuta 2008

Pannari. Eikun omeletti.

Kuolasin taannoin bloggarikollegan suolaisia pannareita. Pyyhiyttyäni suupielet kuiviksi päätin minäkin väkertää oman versioni.
Kauppareissun jälkeen kuivakaapista löytyi kuitenkin varsin ikävä ylläri: joku oli käyttänyt vehnäjauhoja niin, että pussin pohja loisti paperista valkoisuuttaan! Pohjilta sain kaavittua vaivaisen desin verran.
Murehdin tovin, mutta sitten päätin nousta epätoivon suosta luovuuden aallokkoon ja ratkaista ongelman tavalla tai toisella (kauppaan en vaan millään jaksanut enää raahautua). Hetken pähkäilyn jälkeen päädyin rikkomaan "taikinan" sekaan muutaman munan lisää. Ei siis ihan pannari, vaan ei täysin omelettikaan. Kohta uunissa paistui varsin herkullinen sekasikiö, joka katosi parempiin suihin alta aikayksikön.


Pannarihko munakas
1+ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
6 munaa
200 g (kevyt)fetaa
1 suippopaprika
1 chili
2 kynttävalkosipulia
mustapippuria
Sekoita jauhot, munat ja maito. Rouhaise sekaan reilusti pippuria. Kaada komeus leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Pieni sipuli ja paprikat ja ripottele silppu murennetun fetan kera munaseokselle. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes komeus hyytyy ja saa kauniin värin.

Jatkoin lopuksi luovuutta ja leikkarin lätyn piparimuotilla annospaloiksi. Välijämillä täytin oman vatsani, loput tarjosin muille.

2 kommenttia:

Greenie kirjoitti...

Onpas hauska idea. Juuri näin pitäisikin joskus toimia, eli käyttää jämiä hyväksi ja sitä mitä löytyy kaapista :)

Ketsuppi kirjoitti...

Juu-u. Oon tullut siihen lopputulokseen, että laiskuus (="en jaksa mennä kauppaan") lisää luovuutta. ;)