sunnuntai 17. elokuuta 2008

Ihkaeka ruokahaastepostaus!

Puolen voikilon blogissa julistettiin jokin aika sitten elokuun ruokahaaste alkaneeksi. Aiheena kokkauskisailussa on tällä kertaa punajuuri, tuo suloisen makea keittiönsottaaja, jota on tässäkin köökissä jo kesän aikana ehditty pyöritellä. Viimeksi taisin siipaloida vulgaaria juurta pitsan päälle, päätinkin nyt pysyä hyväksi havaitulla roskaruokalinjalla. Siispä pidemmittä puheitta, sallikaa allekirjoittaneen esitellä: Ketsuppilan ihkaensimmäinen ruokahaaste!


Punajuuripurilainen kera kapriskastikkeen

Pihvit:
1 tlk kikherneitä
6 punajuurta
2 kynttä valkosipulia
3 munaa
1 dl korppujauhoja
mustapippuria
suolaa

Survo kikherneet mössöksi haarukalla tai vaikkapa perunasurvimella. Esikeitä punajuuria kuorineen n. 10 min. ja kuori sekä raasta hiukan jäähtyneet mollukat. Silppua valkosipulit. Yhdistä kaikki aineet ja anna korppujauhojen turvota hetki. Paista pannulla molemmin puolin tai uunissa 200 asteessa n. 15 min. (tai kunnes piffit pysyvät koossa).


Kapriskastike:
1 prk kermaviiliä
2-3 tl sinappia
iso purkki (n. 60 g) kapriksia

Sekoita aineet yhteen ja jätä soosi valumaan muiden kokkailujen ajaksi esim. suodatinpussin avulla. Sekoita välillä kevyesti.

Lisäksi:
hampurilaissämpylöitä
tammenlehväsalaattia
punasipulia
jalapenoja
savujuustoa

Paahda sämpylöiden sisäpintoja kuumalla pannulla, kunnes ne vähän rapsakoituvat. Kokoa purilainen fiiliksen mukaan ja nauti hyvällä halulla.

2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Vähänkö herkullisen näköisiä pihvejä!

Ketsuppi kirjoitti...

Kiitos, Rossana! Ne myös maistuivat herkullisilta. :)